Aili Järvelä

Kuva Ulla Nikula

Aili Järvelä on kaustislähtöinen kansanmusiikkiin kasvanut freelancemuusikko, laulaja, säveltäjä, sovittaja, viulisti ja pedagogi. Järvelä tunnetaan paitsi soolourastaan, myös yhteistyöstään useiden eri yhtyeiden ja artistien kanssa aina sinfoniaorkestereista, big bandeista ja kansanmusiikkiyhtyeistä Suomen eturivin pop-tähtiin. Ennen kaikkea hänet tunnetaan sielukkaana ja aitona tulkitsijana.


Järvelä tekee soolouraa oman tuotantonsa parissa sekä toimii näyttelijänä Helsingin Kaupunginteatterin Lilla Teaternin musikkaalinäyttämöllä.  

Sovittajana Järvelä on tehnyt yhteistyötä monien suomalaisten orkestereiden kanssa, kuten Helsingin Kaupunginorkesteri, ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri.

Järvelän soololevytrilogia Lainattua, Sinistä, Omaa julkaistiin kolmena EP:nä vuosien 2019-2020 aikana. Näistä Omaa EP sai Helsingin Sanomien arviossa viisi tähteä, ja se valittiin kriitikoiden vuoden 2020 parhaiden julkaisujen joukkoon.

Aili Järvelä esiintyy Sointi Jazz Orchestran kanssa Unituulia -konsertissa 30.7. klo 18. Konserttipaikka Partalan Kuninkaankartano.


×
×

Etsi sivustolta