Arttu Kataja

Kuva: Markus Henttonen

Kansainvälisesti menestynyt baritoni Arttu Kataja on kuulunut Berliinin Valtionoopperan solistikuntaan vuodesta 2006 alkaen. Hän on vieraillut myös Theater an der Wienissä, Théatre du Capitolissa Toulousessa, Teatro Municipalissa Santiago de Chilessä, Hampurin ja Leipzigin oopperoissa ja Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinissa. Hänen keskeisiä oopperaroolejaan ovat olleet Kreivi, Figaro, Guglielmo, Papageno, Marcello, Sharpless, Belcore, Musiklehrer ja Besenbinder. Kesällä 2023 Kataja lauloi Capulet’n roolin Savonlinnan oopperajuhlien Roméo et Juliette -produktiossa.

Arttu Katajan laulajanura käynnistyi vuonna 2002 Lappeenrannan laulukilpailujen voiton myötä. Alusta lähtien lied-musiikki on ollut tärkeä osa hänen laulajanidentiteettiään. Katajan yhdessä pianisti Pauliina Tukiaisen kanssa levyttämät Serious songs ja Winterreise ovat olleet arvostelumenestyksiä. Vuonna 2021 Kataja toimi Helsinki Lied -kilpailun tuomaristossa ja piti mestarikurssin Sibeliuksen yksinlauluista Salzburgin Mozarteumissa.

Kataja on vakiinnuttanut asemansa erittäin kysyttynä konserttilaulajana. Tänä keväänä hän esiintyi Hampurin Elbphilharmoniessa Schnittken Faust-kantaatin solistina Symphoniger Hamburgin ja Andris Bogan kanssa sekä lauloi Jeesuksen roolin Nicholas Collonin johtamassa RSO:n Matteus-passiossa. 
Viimeaikaisiin esiintymisiin lukeutuvat myös Johannes-passio Concertgebouworkestin kanssa, Händelin Messias Zürichin Singakademien solistina, Figaron häät (Kreivi) ja Cosí fan tutte (Guglielmo) René Jacobsin johtaman Freiburgin Barokkiorkesterin kanssa sekä Kullervo Radio Filharmonisch Orkestin kanssa Amsterdamissa.

Vapaa-ajallaan Arttu soittelee sähkökitaraa, pyöräilee ja viettää aikaa puolison ja kahden tyttärensä kanssa.

Arttu Kataja esiintyy konsertissa Schöne Welt, wo bist Du?! – Kaunis maailma, missä olet?! Frugårdin kartanossa 22.7. klo 19.00.

×
×

Etsi sivustolta