Emma Kajander

Kuva: Helena Kajander

Sopraano Emma Kajander tekee debyyttinsä Suomen Kansallisoopperalla syksyllä 2024 Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummituksessa Christine Daaén roolissa. Hänen aikaisempia roolejaan ovat olleet Valencienne (Lehár: Iloinen leski) ja Papagena (Mozart: Taikahuilu), ja hän on laulanut myös Savonlinnan oopperajuhlakuorossa kausina 2022 ja 2023. Oopperan lisäksi Kajander on aktiivinen liedmusiikin parissa ja häntä kiinnostaa erityisesti rakentaa konserttiohjelmansa pohjoismaisen musiikin ympärille.

Kajander menestyi useissa laulukilpailuissa vuonna 2023. Hän voitti ensimmäisen palkinnon pohjoismaisessa Havets röst –kilpailussa ja oli finalisti Timo Mustakallio –kilpailussa Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän sai myös erikoismaininnan Caj Ehrstedt –kilpailussa erinomaisesta Schubert-tulkinnasta laulusta Gretchen am Spinnrade.

Kajander aloitti opiskelunsa Helsingin konservatoriolla opettajanaan Hanna-Leena Haapamäki ja hän jatkoi opiskeluitaan Sibelius-Akatemialla Outi Kähkösen luokalla. Hänet valittiin osallistumaan Karita Mattilan mestarikurssille Wigmore Halliin Lontoossa keväällä 2024, ja muuten hän on käynyt muun muassa Camilla Nylundin, Erkki Korhosen, Erika Sunnegårdhin ja Irina Gavrilovicin mestarikursseilla.

Emma Kajander esiintyy konsertissa Martti Talvela -säätiön stipendiaatti 2024 Martti Talvela -kampuksessa ke 24.7. klo 19. Kajanderille luovutetaan konsertissa säätiön stipendi.

×
×

Etsi sivustolta