Heikki Kilpeläinen

Heikki Kilpeläinen on Sibelius-Akatemiassa valmistunut musiikin maisteri ja täydensi opintojaan Zürichin kansainvälisessä oopperastudiossa. Vuosina 1994-97 hän oli kiinnitettynä solistiksi Bremenissä, 1998-2000 Bonnissa, 2000-09 Düsseldorfissa ja 2010-15 Mainzissa. Lisäksi Kilpeläinen on esiintynyt mm. Zürichin, Geneven, Hannoverin, Stuttgartin ja Frankfurtin oopperoissa sekä Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Hän on esittänyt tähän mennessä noin 70 näyttämöroolia – mm. baritonipääroolit Verdin oopperoissa Macbeth, Falstaff, Don Carlo ja Naamiohuvit sekä Escamillo (Bizet: Carmen), Don Giovanni (Mozart: Don Giovanni), Enrico (Donizetti: Lucia di Lammermoor), Onegin (Tsaikovski: Jevgeni Onegin), Kurwenal (Wagner: Tristan ja Isolde) ja Beckmesser (Wagner: Mestarilaulajat).

Suomessa Kilpeläinen esiintyi viimeksi huhti-toukokuussa 2022 Turussa esitetyissä oopperoissa Cavallería rusticana ja Pagliacci. Vuosina 2022-23 hän esittää baritonipääroolit Mikkelissä ja Savonlinnassa Oskar Merikannon oopperassa Elinan surma sekä Helsingissä ja Kuopiossa esitettävässä Candide-musikaalissa.

Oratorio- ja orkesterikonserttien solistina Kilpeläinen on laulanut kotimaan ja Saksan lisäksi Ruotsissa, Sveitsissä, Ranskassa, Italiassa, Hollannissa ja Englannissa. Viime vuosina hänen esittämiä oratorioita ovat olleet Bachin Jouluoratorio ja Matteus-Passio, Mendelssohnin Paulus, Händelin Messias, Beethovenin c-mollimessu ja Brucknerin Te deum ja d-mollimessu sekä Rossinin Petit messe solennelle. Näistä Messiasta ja Jouluoratoriota Kilpeläinen laulaa Saksassa Kölnissä ja Speyerissa myös tänä vuonna. Liedkonsertteja Kilpeläinen on pitänyt eri Euroopan maiden lisäksi mm. kolmella matkallaan Japaniin.

Heikki Kilpeläinen esiintyy Carmina Burana -konsertissa Juvan kirkossa pe 22.7. klo 19.

×
×

Etsi sivustolta