Helsingin filharmoninen kuoro

HELSINGIN FILHARMONINEN KUORO viettää 15-vuotisjuhlaa vuonna 2022. 

Rippikouluikään varttunut HFK on jo vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen johtavista suurkuoroista. Kuoro tunnetaan rohkeista ohjelmistovalinnoista, ilmaisuvoimasta ja metallikkaasta soinnista.

Viime vuosien ohjelmistoon kuuluvat mm. Verdin, Mozartin ja Brahmsin Requem, Klamin Psalmus ja Orffin Carmina Burana. Kuoro on nähty myös ooppera- ja operettiproduktioissa heittäytymässä milloin Puccinin Turandotin (2021), Leharin Giudittan (2019), Verdin Don Carloksen (2018) tai Bernsteinin Candiden (2018) kuorokohtauksiin.

HFK on tehnyt yhteistyötä lukuisten orkesterien kanssa, mm. Vaasan kaupunginorkesteri, Kirkkonummen orkesteri, Helsinki Sinfonietta ja Ylioppilaskunnan soittajat. Yhdessä RSO:n kanssa HFK säesti maailmankuulua bassobaritoni Bryn Terfeliä hänen Suomen konsertissaan (2011). Yhteiskonserteissa on esiinnytty myös esimerkiksi Mieskuoro Manifestumin ja Ilmajoen oopperakuoron kanssa.

Kuoro on vieraillut Heinäveden musiikkipäivillä (2017) ja Ilmajoen musiikkijuhlilla (2018). Vuonna 2015 vierailukohteena oli Exporose Grasse Ranskassa. Kuoroa voi kuulla säännöllisesti myös Helsingin tuomiokirkon jumalanpalveluksissa. Lisäksi kuorolaisten muodostamat pienryhmät juhlistavat tilauksesta niin pienempiä kuin isompiakin tilaisuuksia.

HFK:n laulajat ovat musiikin opiskelijoita, ammattimuusikoita tai kokeneita laulun harrastajia. Kuoron taiteellisena johtajana on toiminut syksystä 2016 Jonas Rannila. Aikaisemmin taiteellisena johtajana ovat toimineet Hannu Norjanen (2007 – 2012) ja Dani Juris (2012 – 2016).

Helsingin filharmoninen kuoro esiintyy Carmina Burana -konsertissa Juvan kirkossa pe 22.7. klo 19.×
×

Etsi sivustolta