Henrik Sandås

Kuva: Asko Rantanen

Henrik Sandås on bandoneontaiteilija jonka ohjelmistoon mahtuu argentiinalaisen tangon ja tango nuevon ohella barokin musiikkia, uutta taidemusiikkia sekä improvisaatiota. Hänen omakohtainen, kokeva ja kertova lähestymistapa musiikkiin on herättänyt ihastusta ympäri Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa. 

Viime vuosina Sandås on esiintynyt laajalti eri sinfoniaorkestereiden kanssa solistina, sovittajana ja orkesterijohtajana. Orkesterikonserteissa kuullaan Piazzollan, De Caron, Arolaksen ja muiden musiikkia Sandåsin sinfonisina sovituksina. Sandås on myös kantaesittänyt mm. Max Savikankaan, Timothy Pagen, Øyvind Mælandin, Markku Klamin, Kalle Ylitalon, Kirmo Lintisen, Jukka Linkolan ja Kari Ikosen teoksia. Sandås tunnetaan myös Quartet Ajaton, Tanguedia Quintet, Otra Vez ja Henrik Sandås Quintet -yhtyeiden karismaattisena bandoneonistina. 

Sandås voitti kansainvälisen Frosini Grand Prix -kilpailun Tukholmassa vuonna 1998 (harmonikka) ja Libertango -kilpailun Lancianossa, Italiassa vuonna 2007 (bandoneon). Hän on esiintynyt Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Unkarissa, Italiassa, Espanjassa, Argentiinassa, Uruguayssa, Latviassa ja Venäjällä orkestereiden solistina sekä kamarimuusikkona eri yhtyeiden kanssa. Hän on esiintynyt mm. Tapiola Sinfonietan, Achenin Oopperan sinfoniaorkesterin (Saksa), UMOn, Solti Kamariorkesterin (Unkari), Turun Filharmonisen orkesterin, Seinäjoen Kaupunginorkesterin, Lappeenrannan Kaupunginorkesterin, Lapin Kamariorkesterin, Suomen Kanssallisoopperan orkesterin, Murmanskin Filharmonisen Orkesterin, Lohjan Kaupunginorkesterin, Mikkelin Orkesterin  sekä Sinfonietta Lentuan solistina. Sandås on myös esiintynyt monilla kansainvälisillä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

Henrik Sandås esiintyy konsertissa Melankolian voima ja kauneus Putkisalon kartanossa Rantasalmella su 21.7. klo 15.

×
×

Etsi sivustolta