Jere Hölttä

Kuva: Ville Paasimaa

Haukiputaalaislähtöisen Jere Höltän (s. 1995) ensimmäisiä laulunopettajia olivat Aila Knihtilä ja Vladimir Nedvizhai. Vuonna 2020 Hölttä valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi opettajinaan Markku Liukkonen ja Mari Leppävuori. Syksyllä 2023 Hölttä valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta Sirkka Parviaisen luokalta.

Hölttä on aktiivinen konsertoija. Hän on myös tehnyt konserttiteosten solistitehtäviä, mm. Rachmaninovin Vigiliassa sekä Rossinin Petite messe solennelle -teoksessa. Hölttä on tunnettu erityisesti operetti- ja oopperarooleistaan, joista merkittävimpinä mm. Tamino Mozartin Taikahuilusta, Gonzalve Ravelin L’heure espagnole -oopperasta, Alfred Straussin Lepakko-operetista sekä Danilo Iloinen leski -operetista.

Hölttä on myös innokas laulunopettaja. Hän on opettanut laulua yksityisesti useita vuosia sekä tehnyt musiikinharjoittajan ja äänenmuodostajan tehtäviä kesäteattereissa ja kuoroissa. Hölttä toimii myös Lahden konservatoriossa tuntiopettajana.

Kesällä 2021 Hölttä voitti Eero Rantalan rahaston palkinnon Timo Mustakallio -kilpailuissa. Hänen opintojaan ovat tukeneet Selim Eskelinin säätiö, Soikoon ry, Päivi ja Paavo Lipposen rahasto sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Jere Hölttä esiintyy konsertissa Händel: Messias-oratorio Juvan kirkossa 19.7. klo 19.00.

×
×

Etsi sivustolta