Johan Krogius

Johan Krogius aloitti sellotunnit jo kolmen vuoden iässä, ja on lapsuutensa aikana saanut musiikkikasvatuksen myös Cantores Minores kuoron riveissä. Hän aloitti laulu-opintonsa Musikinstitutet Kungsvägen musiikkiopistossa opettajanaan Rabbe Österholm. Ammatilliset opinnot Krogius on suorittanut Helsingin konservatoriolla, laulunopettajana toimi Terhi Sulonen-Georgi. Krogius on jatkanut opintojaan Metropolian ammattikorkeakoulussa Helsingissä Sirkku Wahlroos-Kaitilan opissa ja opiskellut ooppera-taidetta Tukholman taiteellisen yliopiston oopperakoulutuksessa. 

Tällä kaudella Krogius on laulanut solistina mm. Jyväskylän oopperan, Savonlinnan Oopperajuhlien ja Tampereen Oopperan produktioissa. Ensi kaudella 22/23 hänet on kiinnitetty Berliinin valtionoopperan nuorten ensembleen. 

Krogius toimii myös aktiivisesti freelance laulajana, hänellä on kokemusta niin barokki- ja renessanssimusiikista kuin liedistä ja oopperasta. Hän konsertoi aktiivisesti sekä oratorio-solistina, oopperalaulajana kuin myös lied-taiteilijana. Hän on konsertoinut mm. Suomen barokkiorkesterin, Tapiolan sinfoniettan Jyväskylän sinfonian ja kasvattikuoronsa Cantores Minoreksen kanssa. Krogius on menestynyt laulukilpailuissa, hän on Timo Mustakallio -laulukilpailun voittaja vuonna 2021. Hän menestyi myös Helsinki lied -kilpailussa samana vuonna, kilpailussa hänet palkittiin B -sarjan 1. sijalla lied-parinsa Niilo Ruotsalan kanssa.

Johan Krogius esiintyy Nuorta Voimaa -konsertissa Martti Talvela -kampuksella ke 27.7. klo 19.

×
×

Etsi sivustolta