Johannes Vatjus

Kuva Oopperabaletti

Johannes Vatjus työskentelee Kansallisoopperan lauluosastolla harjoittelijana oopperalaulajien ja kansainvälisten vierailijoiden rinnalla, ja opiskelee monipuolisesti oopperalaulajan ammattia. Harjoittelupaikan mahdollistaa Matti Salmisen säätiön tuki.

Vatjuksella on taustaa klassisesta laulusta, oopperasta sekä kirkkomusiikista. Oopperasta hän viehättyi päädyttyään Pieksämäelle italialaisen Francesca Micarellin laulukursseille vuonna 2015. Sittemmin olen ollut myös lauluvalmennuksessa Italiassa Micarellin luotsaamassa Belcanto Academyssa, ja olen käynyt muutamilla kursseilla Saksassa.

Johannes Vatjus kruunattiin tangokuninkaaksi heinäkuussa 2019. Intohimo esiintymiseen ja monipuolinen musiikkitausta johdatti kansallisoopperalle koelauluihin, mutta viihdelavoja Vatjus ei myöskään aio jättää.

Tällä kaudella Vatjus esiintyy Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa: Salome 2. nasarealainen (Richard Strauss), La Traviata: Gaston (Giuseppe Verdi), Cavalleria rusticana & Pajatso /Pajatso: Peppe/Harlekiini (Mascagni – Leoncavallo), Oopperan kummitus: Ubaldo Piangi (Andrew Lloyd Webberin)

Johannes Vatjus esiintyy Auringon noustessa -konsertissa Joroisten kirkossa su 31.7. klo 17.

×
×

Etsi sivustolta