Juho Alakärppä

Juho Alakärpän soittoa on kuultu erityisesti lied-pianistina laajasti kotimaassa, mm. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon Urkuyö- ja aaria -festivaalilla, Rauma Festivossa, Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla, Mikkelin musiikkijuhlilla ja Kangasniemen musiikkiviikoilla. Ulkomailla hän on esiintynyt mm. Wienin Musikvereinissa, Berliinin filharmoniassa, Itävallan kulttuurifoorumissa New Yorkissa, Oxford Lieder sekä Oxford Arts –festivaaleilla ja Oslon oopperan lied-konserttisarjassa.

Alakärppä opiskeli pianomusiikkia, kamarimusiikkia ja Lied-musiikkia Sibelius-Akatemiassa, Kölnin ja Münchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Hänen opettajiaan ovat olleet professorit Liisa Pohjola, Ulrich Rademacher ja Charles Spencer sekä etenkin lied-musiikin parissa Heikki Pellinen, Ilmo Ranta ja Gerold Huber.

Baritoni Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä ovat työskennelleet duona yli 10 vuoden ajan. Kaksikon yhteistyö alkoi Sibelius-Akatemiassa, jatkui Keski-Euroopassa ja edelleen konsertteina Suomessa ja ulkomailla, laajalla laulurepertuaarilla. Palkintoja parivaljakko on kerännyt mm. liedkilpailuista Berliinissä ja Enschedessä. Pelkonen ja Alakärppä ovat myös Suomen Lied-Akatemian perustajajäseniä ja toimineet opettajaduona useilla kursseilla.


Juho Alakärppä esiintyy Last Songs -konsertissa Putkisalon kartanolla Rantasalmella ti 26.7. klo 14.×
×

Etsi sivustolta