Juho Lepistö

Kuva: Julia Laurila

Juho Lepistö on monipuolinen pianisti, jonka taiteellinen toiminta ulottuu soolopianismista kamarimusiikkiin ja liediin. Opiskeltuaan pianonsoittoa ensin Eeva Havulehdon ja Hannu Hirvelän johdolla hän siirtyi vuonna 2014 Sibelius-Akatemiaan Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan oppiin ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2020. 

Lepistö on saavuttanut runsaasti menestystä useissa kotimaisissa kilpailuissa, kuten kolmannen palkinnon Tampereen Pianokilpailussa vuonna 2021, ensimmäisen palkinnon Helsinki Lied -kilpailussa vuonna 2018 sekä varsinaisen palkinnon, Sibelius-erikoispalkinnon sekä kiertopalkinnon Sibelius-Akatemian Helmi-Vesa -pianokilpailussa vuonna 2015. 

Lepistö on esiintynyt laajalti niin solistina kuin lied- ja kamaripianistinakin. Hän on soittanut Radion Sinfoniaorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina, minkä lisäksi hänen soittoaan on kuultu mm. Korsholman Musiikkijuhlilla, Joroisten Musiikkipäivillä, Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla sekä Lee Mingwein Sonic Blossom -teoksessa Ateneumin taidemuseossa syksyllä 2021. 

Lepistö on ottanut osaa lukuisille mestarikursseille, kuten Leipzigin Mendelssohn-Akatemian kansainväliselle mestarikurssille, jossa hän opiskeli stipendiaattina Arie Vardin ja Matti Raekallion johdolla. Kotimaan mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Liisa Pohjola, Eero Heinonen ja Olli Mustonen. 

Lepistön opintoja ja uraa ovat vuosien varrella tukeneet Pro Musica-, Martin Wegelius- ja Selim Eskelin -säätiöt sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Juho Lepistö esiintyy konsertissa Kaunista ja rohkeaa Frugårdin kartanossa 22.7. klo 19:00.

×
×

Etsi sivustolta