Jussi Myllys

Kuva: Andreas Endermann

Tenori Jussi Myllys esiintyy monipuolisesti niin ooppera-, konsertti- kuin liedlaulajana ohjelmiston ulottuessa barokista kantaesityksiin. Sibelius-Akatemian opintoja seurasi vuosi vaihto-opiskelijana Berliinissä, jonka jälkeen hän sai solistikiinnityksen Frankfurtin Oopperaan vuosiksi 2006-2009. Vuodesta 2009 hän on kuulunut Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinin solistikuntaan.

Myllys on vieraillut mm. Napolin, Geneven, Barcelonan, Amsterdamin ja Pariisin oopperoissa, Baijerin Valtionoopperassa Münchenissä, Berliinin Komische Operassa, Dresdenin Semperoperassa, Edinburghin festivaaleilla, Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla, rooleinaan esimerkiksi Florestan, Lenski, Tamino, Belmonte, Tom Rakewell ja Lepakon Einstein sekä Freischützin Max Strasbourgin oopperassa. Hän on esiintynyt useiden tunnettujen kapellimestareiden johdolla, kuten Kent Nagano, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Adam Fischer ja Zubin Mehta.

Myllyksen laajassa oratorio- ja konserttiohjelmistossa ovat mm. Bachin passioiden Evankelistat, Brittenin Serenade, Händelin Messias, Haydnin Luominen ja Verdin Requiem. Hänen levytyksiinsä kuuluvat Kristus öljymäellä ja Mahlerin Das Lied von der Erde. Hän on esiintynyt Madridissa Beethovenin 9. sinfoniassa, Mozartin Requiemissä Tokiossa RIAS-kamarikuoron solistina, Johannes-passiossa Prahassa Peter Schreierin rinnalla sekä Haydnin Harmoniemessessä Helmuth Rillingin johdolla Vatikaanin Pietarinkirkossa.

Lied-tkonsertteja Myllys on laulanut mm. Lontoossa, Frankfurtissa ja Tallinnassa sekä Meiringenin musiikkiviikoilla ja Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla.

Jussi Myllys esiintyy konsertissa Petite messe solennelle 21.7. klo 19:00.

×
×

Etsi sivustolta