Kathrin Lorenzen

Kuva: Minna Hatinen

Sopraano Kathrin Lorenzen syntyi Flensburgissa vuonna 1994 ja kasvoi perheensä viidennessä polvessa omistamalla maatilalla.

Hän aloitti kirkkomusiikin opinnot Leipzigissa ja lauloi erilaisissa kuoroissa ja yhtyeissä, kuten Saksan kansallisessa nuorisokuorossa, Kammerchor Stuttgartissa ja World Youth Choirissa. Opintojen aikana kasvoi halu tehdä laulamisesta pääinstrumentti ja ura. Hän muutti Tukholmaan vuonna 2021, vakituiseen työsuhteeseen Ruotsin radiokuorossa. Samaan aikaan hän jatkoi laulun maisteriopintoja Tukholman kuninkaallisessa musiikikorkeakoulussa professori Bo Rosenkullin johdolla.

Viime vuosina Lorenzen on vakiinnuttanut asemansa kysyttynä solistina ja konserttilaulajana Saksassa ja Skandinaviassa. Hän on innostunut erityisesti taidelaulusta sen kaikissa muodoissa ja kehittää mielellään uusia konserttikonsepteja. Hänellä on myös vahva intohimo kamarimusiikkiin ja toimii säännöllisesti liedduona pianisti Oskar Ekbergin kanssa.

Kathrin Lorenzen on saanut useita stipendejä: Hän on Kappelnin Rotaryklubin sponsoripalkinnon voittaja, Nikolaus Reiserin säätiön ja Saarbrückenin Richard Wagner -yhdistyksen stipendiaatti, ja vuonna 2023 Ruotsin Kuninkaallisen Musiikkiakatemia arvioi hänet parhaaksi laulajaksi jakaessaan kansallisia stipendejä.

Vuonna 2023 hän voitti 1. palkinnon ja yleisöpalkinnon 12. kansainvälisessä Telemann-kilpailussa Magdeburgissa ja oli finaalissa Ahvenanmaalla järjestetyssä kansainvälisessä ”Havets röst” (”Meren ääni”) -kilpailussa. Vuonna 2024 Kathrin voitti Ruotsin Kuninkaallisen Musiikkiakatemian nuorille muusikoille myöntämän suurimman palkinnon, Solistprisetin (”Solistipalkinto”), ensimmäisenä laulajana 16 vuoteen.

Kathrin Lorenzen esiintyy konsertissa Mirjam Helin -laulukilpailun palkittu Järvikylän kartanossa pe 26.7. klo 17.

×
×

Etsi sivustolta