Mirva Helske

Joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske on opiskellut Viron musiikkiakatemiassa Ivari Iljan johdolla, Sibelius-Akatemiassa Eero Heinosen ja Ilmo Rannan johdolla sekä Wienin musiikkiyliopistossa (MDW) Christiane Karajevin oppilaana. Hän on valmistunut taiteiden maisteriksi Viron musiikkiakatemiasta pääaineinaan solistinen piano, laulusäestys ja instrumenttipedagogiikka.

Helske on esiintyvänä taiteilijana keskittynyt kamarimusiikkiin, hänelle rakkaaseen liediin ja viime vuosina myös oopperaan, sillä häntä kiehtovat ohjelmalliset ja dramaturgiset konserttikokonaisuudet.

Helske on kysytty pianisti erityisesti laulumusiikin konsertteihin. Hän on esiintynyt muusikkokollegoidensa kanssa laajasti Suomessa ja kansainvälisesti erilaisissa laulukilpailuissa ja musiikkifestivaaleilla (mm. kansainväliset Taev- ja Sibelius -laulukilpailut, Kangasniemen laulukilpailut ja musiikkiviikot, Joensuun musiikkijuhlat ja Oulaisten ja Joroisten musiikkiviikot, Tallinnan Ceciliana ja Joutsenon taidekesä). Hänen toteuttamiaan konserttihankkeita ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus ja Archimedes-säätiö.

Mirva Helske esiintyy Kevätvesiä ja syyssatiireja -konsertissa Joroisniemen kartanossa la 30.7. klo 13.×
×

Etsi sivustolta