Pauliina Tukiainen

Kuva: Astrid Ackermann

Pianisti Pauliina Tukiainen on kansainvälisesti kysytty liedmusiikin tulkitsija sekä opettaja, Hän valmistui diplomipianistiksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulusta ja jatkoi opintojaan Zürichissä Hartmut Höllin liedluokalla. Taiteellisen jatkotutkinnon hän suoritti Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa  opettajanaan Anne Le Bozec.

Pauliina Tukiainen täydensi opintojaan mm.Dietrich Fischer –Dieskaun, Thomas Hampsonin, ja Christoph Prégardienin mestarikursseilla.

Opiskeluaikanaan hän voitti palkintoja mm. Grazin kansainvälisessä Liedkilpailussa „Schubert und die Moderne“ ja oli Yehudi Menuhin-säätiön, Wihurin rahaston, Suomen Kulttuurirahaston  ja Bayreuthin Wagner-seuran stipendiaatti.

Pauliina Tukiainen esiintyy säännöllisesti kansainvälisillä festivaaleilla ja eurooppalaisissa konserttitaloissa: Hän soitti mm. Wienin Musikvereinissa, Stuttgartin Liederhallessa, Zürichin Tonhallessa, Oslon konserttitalossa, Zwickaun Schumann-festivaaleilla,  Enescu Festivaalilla Bukarestissa ja Mecklenburg-Vorpommernin musiikkifestivaalilla Hänen konserttinsa ovat taltioituneet lukuisille saksalaisille ja useille muille eurooppalaisille radioasemille.

Bonnin Schumann-festivaalilla hän toimii vuodesta  2016 liedkonserttien taiteellisena suunnittelijana.

Vuonna 2013 ilmestynyt  ensilevy CD “Mirrors“ Coviello Classics-yhtiölle sisältäen Kaija Saariahon ja Jean Sibeliuksen lied-ja kamarimusiikkia oli arvostelumenestys. Vuonna 2016 hän levytti samalle levy-yhtiölle kaksi muuta levyä, sisältäen mm. maailman ensilevytyksen Wolfgang Rihmin laulusarjasta Ophelia Sings.

Pauliina Tukiainen ja Arttu Katajan ensimmäinen yhteinen levy Serios Songs (Alba Classics) oli ehdolla Yleisradion vuoden levyksi 2020 sekä vuoden 2021 Emma-palkinnon saajaksi parhaana klassisen musiikin albumina. Duolta ilmestyi  Schubertin Winterreise tammikuussa 2022.

Pauliina Tukiainen on toivottu vieras liedkilpailujen tuomaristoissa sekä mestarikurssien pitäjänä. Hän ja opettaa liedmusiikkia Freiburgin musiikkikorkeakoulussa sekä toimii vuodesta 2017 liedmusiikin professorina Salzburgin Mozarteumissa.

Pauliina Tukiainen esiintyy konsertissa Schöne Welt, wo bist Du?! – Kaunis maailma, missä olet?! Frugårdin kartanossa 22.7. klo 19.00.

×
×

Etsi sivustolta