Uusi Kipparikvartetti

PETRI BÄCKSTRÖM tunnetaan itsensä täysillä peliin panevana näyttämötaiteilijana. Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla opiskellut tenori vierailee Kansallisoopperan lisäksi säännöllisesti kaikilla merkittävillä oopperanäyttämöillä Suomessa. Ooppera-näyttämöiden ja konserttilavojen lisäksi Bäckström on työskennellyt teatterissa ja vapaan kentän kokeellisissa produktioissa, päärooleista pieniin sivurooleihin. Hänen monipuolinen repertoaarinsa yltää keskeisistä klassikkoteoksista tuoreimpiin nyky-musiikkiteoksiin. Bäckström toimi Ooppera Skaalan taiteellisenajohtajana vuosina 2010 – 2013 ja vuodesta 2014 alkaen The Fabulous Bäckström Brothersin toisena taiteellisena johtajana.

JOUNI BÄCKSTRÖM on fyysiseen teatteriin perehtynyt oopperalaulaja ja musiikkidramaturgi. Hän opiskeli laulua Helsingin Konservatoriossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa, jossa suoritti musiikin YAMK-tutkinnon 2018. Hän on täydentänyt koulutustaan näyttelijäntyön ja fyysisen komiikan opinnoilla École Philippe Gaulier -teatterikoulussa Ranskassa sekä Teatterikorkeakoulun avoimessa yliopistossa ja lukuisilla kansainvälisillä kursseilla. Tampereen Musiikkiakatemian sävellysluokalla hän opiskeli vuosina 2003 – 2010. Jouni Bäckström perusti vuonna 2014 veljensä kanssa The Fabulous Bäckström Brothers -musiikkiteatteriryhmän jatoimii sen toisena taiteellisena johtajana. Bäckström on vieraillut mm. Klaps ry:n ja Tanssiteatteri Auracon tuotannoissa sekä Tapiola Sinfoniettan ja Avanti!:n solistina, laulajana Oulun oopperassa sekä näyttelijänä Suomen Kansallisteatterissa. Hän on säveltänyt ja ohjannut musiikkia mm. näytelmiin Valpurinyö (Suomen Kansallisteatteri) ja Woyzeck (Kokkolan kaupunginteatteri).

SAMPO HAAPANIEMI on monipuolinen laulutaiteilija ja kameleonttimainen esiintyjä. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ooppera-luokalta musiikin maisteriksi valmistunut baritoni Haapaniemi on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo yli vuosikymmenen ajan esiintyä monilla lavoilla ympäri maailmaa. Monipuolisen muusikkotaustansa vuoksi Haapaniemi ei pelkää tarttua eri musiikkityyleihin tai yhdistää muita taiteenaloja projekteihinsa. Lavalla Haapaniemi taipuu laulajasta akrobaatiksi ja muusikosta näyttelijäksi. Hän on toiminut solistina mm. Radion Sinfonia-orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin,Ylioppilaskunnan Laulajien, Helsingin Kamarikuoron ja Kauppatieteen Ylioppilaskunnan laulajien kanssa. Haapaniemi on toiminut aktiivisesti lastenkulttuurin parissa sekä toiminut äänenkouluttajana monissa pääkaupunkiseudun kuoroissa.

TUUKKA HAAPANIEMI toimii äänenkäyttäjänä laajalla alueella ja on kysytty niin laulajana kuin spiikkerinä radio- ja televisiotuotannoissa. Koulutukseltaan Haapaniemi on musiikkikasvatuksen kandidaatti. Haapaniemi on lauluyhtye Club For Fiven perustajajäsen. Yhtyeensä kanssa hän on mm. toiminut Kuoro Espoon taiteellisena johtaja 2012, esiintynyt RSO:n, HKO:n, Tampere Filharmonian, Kuopion kaupunginorkesterin, Kaartin Puhallinorkesterin, Ilmavoimien Big Bandin ja HumppAvantin solistina. ClubFor Fiven kanssa Haapaniemi on tehnyt mittavaa yhteistyötä UMO:n kanssa ja esiintynyt lukemattomien kotimaisten artistien kanssa, tehnyt kiertueita ja konsertoinut niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla areenoilla. Tuukka Haapaniemi on laulanut bassosolistina mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Radion Kamarikuoron, Ylioppilaskunnan Laulajien, Chorus Cathedralis Aboensisin ja Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeen kanssa. Vuonna 2018 Haapaniemi debytoi Helsingin kamarikuoron solistina Einojuhani Rautavaaran Vigilian levytyksessä ja konserteissa. Haapaniemi myös sovittaa ja säveltää lauluyhtyemusiikkia. Haapaniemi toimi vuoden 2019 Tampereen Sävel -festivaalin taiteellisena johtajana.

Uusi kipparikvartetti esiintyy Varkauden Teatterissa la 30.7. klo 21.

×
×

Etsi sivustolta