Ladataan Tapahtumat
28.7.2023

Flowers of the wilderness – villiä kauneutta

GENEVIEVE LACEY, Flauto Dolce (nokkahuilu)
ENCEMBLE NYLANDIA, johtaa Matias Häkkinen

Klo 19:00 Järvikylän kartano

Kartanotie 6, Joroinen

Maailmankuulun australialaisen nokkahuilistin Genevieve Laceyn ja kotimaisen vanhan musiikin kärkikastiin kuuluvan cembalistin Matias Häkkisen johtaman Ensemble Nylandian yhteisproduktio tarkastelee barokkimusiikin villejä rönsyjä virtuoosikonsertosta herkkiin karaktäärikappaleisiin. Ihmiskunnan luontosuhde ilmenee sekä pyrkimyksenä hallita luonnon kaaosta muotoilemalla geometrisen kauniita puutarhoja ja kaupunkeja, että toisaalta myös rosoisten ja rajattomien luonnonilmiöiden sekä yksityiskohtia ja elämää pursuavien luonnonilmiöiden ihannointina. Musiikissa luontoa koitettiin kahlita mm. yrittämällä pakottaa luonnonpuhtaita intervalleja kuriin ja järjestykseen erilaisten viritysjärjestelmien avulla. Riitasoinnut ja susiäänet purskahtelevat kuitenkin väistämättä esiin tavalla tai toisella. Ohjelma vaalii tätä villiä, hurjaa ja hellääkin kauneutta kaikessa luonnollisessa loistossaan.

Konserttiohjelma liittyy Genevieve Laceyn suunnittelemaan Pleasure garden -ääni-installaatioon, josta voi nauttia heinäkuussa luonto/luonne -teemalla järjestettävällä BarokkiKuopio-festivaalilla. Pleasure garden on soiva puutarha ja kokonaisvaltainen luontoelämys, jossa musiikki ja linnunlaulu leijailevat kesäisen luonnon ja metsän oman äänimaiseman lomassa.

Konserttipaikkana toimii historiallinen Järvikylän kartano. Väliaikatarjoilusta vastaa Järvikylän Maa- ja kotitalousnaiset. Kahvit tarjoillaan kartanon väentuvassa.

 

Kesto: 1,5 h / Väliaika 30 min. / Kahvio palvelee
Hinta 40 €

Osta lippu

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta