Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
27.7.2021

Georg Ots 101 vuotta | Lembit Tolga

Klo 15:00 Ravintola Kaks Ruusua

Ahlströminkatu 25, Varkaus

Georg Otsin syntymästä tuli vuonna 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Juhlakonserttia ei voitu järjestää viime vuonna, mutta tervetuloa juhlaamme tulevana kesänä! Otsin rakkaita kappaleita tulkitsee virolainen tenori Lembit Tolga.

Lembit Tolgan korkea ja kaunis tenoriääni on jo yli seitsemäntoista vuotta tuottanut iloa Savonlinnan Oopperajuhlien vieraille. Vuodesta 1996 hän on laulanut myös säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa eri produktioissa. Tolga laulaa jopa kymmenellä eri kielellä ikivihreitä, operetin helmiä, venäläisiä romansseja, Georg Otsin lauluja, napolilaisia serenadeja sekä ooppera-aarioita. Hän on tunnettu itseään akustisella kitaralla säestävänä trubaduurina ympäri maailman.

Georg Ots aloitti oopperauransa 1944, jolloin hän lauloi Jevgenij Onegin -oopperassa. Estonia-teatterin solistina hän aloitti vuonna 1945. Ots oli Neuvostoliitossa kaikkien oopperatalojen suosikkiesiintyjä, ja hän esiintyi paljon etenkin Moskovan Bolshoi-teatterissa. Ots oli myös tunnettu konserttilaulaja, ja hänen ohjelmistoonsa kuului mm. Schubertin, Musorgskin ja Tshaikovskin sävellyksiä. Georg Ots esiintyi uransa aikana myös monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Suomessa Ots tunnetaan myös kevyemmän musiikin esittäjänä. Hän vieraili Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1951, ja ensimmäinen kappaleet jotka levytettiin suomeksi olivat Saarenmaan valssi ja Kalastajan laulu vuonna 1957.

Konserttipaikkana toimii upea Ravintola Kaks Ruusua Varkaudessa. Korkea tila, kristallikruunut, kauniit vanhat huonekalut ja esineet ihastuttavat ja kutsuvat viihtymään. Konsertissa on väliaika. Väliaikatarjoilusta huolehtii ravintola. Ravintolassa on anniskeluoikeudet. Tapahtuman kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Lippuja saa myös festivaalitoimistosta (avoinna 21.6. – 30.7. ma-pe klo 10-15 osoitteessa Mutalantie 2, Joroinen)  sekä tapahtumien ovilta tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/eventseries/2657020″ text=”Osta lippu tai passi>>” color_override=””]

 

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta