Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
22.7.2018

Teatro Productions: Kaipuun syleilystä autuuden valoon – Wagner-musiikkidraama

Klo 19:00 Tornado-sali

Parkumäentie 192, Rantasalmi

”Kaipuun syleilystä autuuden valoon” on draamallinen konsertti, jossa Richard Wagnerin Wesendonck-laulut ja Valkyria-oopperan ensimmäinen näytös yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi.

Wesendonck-laulujen tematiikka värittää Valkyyria-oopperan roolihahmojen tunteiden myllerrystä ja sitoo jännittävän oopperakohtauksen uudenlaiseksi kokonaisuudeksi. Molemmissa teoksissa laulajia säestävät piano ja sello. Visuaalisuutta täydennetään puvustuksen lisäksi myös valojen ja videoiden avulla.

Konsertissa esiintyvillä nuorilla suomalaisilla taiteilijoilla on kaikilla erityinen suhde ja palo Wagnerin musiikkiin. Wesendonck-laulut tulkitsee mezzosopraano Kaisa Näreranta, joka oli vuonna 2016 Bayreuthin oopperajuhlien Wagner-stipendiaattina Richard Wagner kulttuuriyhdistys ry:n lähettämänä. Pianisti Laura Kivikoski ja basso Matti Turunen ovat Suomen Wagner-seuran vuoden 2017 vuoden stipendiaatteja Bayreuthissa. Valkyrian ensimmäisessä näytöksessä laulavat vuoden 2015 Merikanto-laulukilpailun voittaja, sopraano Hannakaisa Nyrönen, tenori Christian Juslin sekä basso Matti Turunen. Konsertin visualisoinnista vastaa niin ikään Wagner-stipendiaattina uransa alkuvaiheessa ollut oopperaohjaaja Ville Saukkonen.

Konsertin ensi-esitys oli Vantaan Kulttuuritalo Martinuksessa lokakuussa 2017.

Ohjaus: Ville Saukkonen.

Esiintyjät: Sopraano Hannakaisa Nyrönen, tenori Christian Juslin, basso Matti Turunen, mezzosopraano Kaisa Näreranta. Laura Kivikoski, piano ja Samuli Hyvärinen, sello.

Teatro Productions Oy

Richard Wagnerin (1813–1883) Wesendonck-laulut ja Valkyria-ooppera

Osallistuttuaan keväällä 1848 Dresdenissä toukokuun vallankumoukseen Wagner joutui lähtemään maanpakoon. Hänen ystävänsä Franz Liszt auttoi häntä pakenemaan Weimarin kautta Zürichiin vuonna 1849. Siellä Wagnerin poliittinen aktiivisuus muuttui teoreettisten ja filosofisten tutkielmien kirjoittamiseksi.

Vuodet 1850–57 Wagner omisti Nibelungin sormus -tetralogialle. Teksti valmistui vuonna 1852 ja ensimmäiset osat Reininkulta v. 1854 ja Valkyria v. 1856. Työ keskeytyi vuonna 1857 Siegfriedin toisen näytöksen orkesteriluonnokseen, minkä lisäksi Wagneria oli alkanut kiehtoa ajatus kelttiläisperäiseen taruun Tristanista ja Isoldesta perustuvasta oopperasta. Teoksen syntyyn vaikutti myös Wagnerin rakkaus tämän luottomiehen ja turvapaikan antajan, Otto Wesendonckin, runoilijavaimoon Mathildeen. Wagner sävelsi osittain Tristanin teemoihin perustuvan viiden laulun sarjan Mathilden runojen pohjalta.

Tapahtumapaikkana Rantasalmella toimii musiikki- ja teatterisali Tornado. Tapahtumassa on väliaika. Väliaikatarjoilusta vastaavat iloiset LettuLeidit.

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”http://www.lippu.fi/joroisten-musiikkipaeivaet-2018-kaipuun-syleilystae-autuuden-valoon-rantasalmi-lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=2102084%2410510414&jumpIn=yTix&kuid=468208&from=erdetaila” text=”Osta liput >>” color_override=””]

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta