Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
28.7.2018

Hannakaisa Nyrönen, sopraano – Mika Kares, basso: Kun vaan laulaa saan

Klo 15:00 Warkaus-sali

Kauppatori 4, Varkaus

Oskar Merikannon rakkaimmat laulut

Suomen kansan oma säveltäjä Oskar Merikanto päivitetään Tomas Takolanderin ja Esko Grundströmin sovituksin soololaululle ja duolle sekä pianon, harmonikan, kitaran, kontrabasson, saksofonin, jouhikon ja lyömäsoittimien muodostamalle kokoonpanolle. Merikannon suomalainen sävel kohtaa chansonin, flirttaa rytmimusiikin kanssa ja käy kumartamassa kaiken pohjana olevalla arkaaiselle perinteelle, runonlaulajille aikaan ennen Kalevalaa.

Upeaääninen sopraano Hannakaisa Nyrönen on suorittanut maisterin opinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä kirkkomusiikin että oopperakoulutuksen tutkinto-ohjelmassa. Vuonna 2015 hän voitti Merikanto-laulukilpailun. Hänet on valittu Suomen Wagner-seuran vuoden 2018 Bayreuth-stipendiaatiksi. Nyrönen kuvailee suhdettaan laulamiseen: ”En olisi minä, ellen laulaisi. Laulaminen on tapa hahmottaa elämää ja maailmaa. Lisäksi se on elämäntapa, jonka kautta voin kokea kehittäväni itseäni kokonaisvaltaisesti sekä ihmisenä että taiteilijana. Laulaminen on myös väylä kontaktiin puhtaimman minuuteeni kanssa.”

Basso Mika Kares on edennyt urallaan kansainväliselle huipulle. Hän oli kiinnitettynä Badisches Staatstheaterin solistikuntaan Karlsruhessa vuosina 2005–2010. Tämän jälkeen hän on jatkanut uraansa vapaana taiteilijana ja esiintynyt maailman parhaissa oopperataloissa, kuten Lontoon Covent Gardenissa ja Wiener Staatsoperissa, sekä työskennellyt maineikkaiden kapellimestarien johdolla. Hänellä on takanaan yli 50 roolia barokista bel cantoon. Kares on menestynyt erityisesti Verdin, Wagnerin ja Mozartin musiikin esittäjänä. Palkittu laulaja on myös monipuolinen kulttuurivaikuttaja. Lisäksi hän toimii laulunopettajana. Hän on mentoroinut mm. Hannakaisa Nyröstä, Kaisa Makkosta ja Markus Suihkosta.

Tapahtumassa on väliaika. Tapahtumapaikkana toimii Warkaus-Sali, joka on Varkauden keskustassa sijaitsevan vieraanvaraisuudestaan tunnetun Hotel Oscarin konferenssi- ja konserttisali. Hotel Oscarin majoituspalveluista, ravintoloiden aukioloajoista, ruokalistoista ja Warkaus-salin väliaikatarjoilusta löytyy tietoa hotellin kotisivulta www.hoteloscar.fi.

Esiintyjät:
Hannakaisa Nyrönen, sopraano
Mika Kares, basso
Charles NG, sopraano- ja alttosaksofoni
Tomas Takolander, piano, kitara ym.
Esko Grundström, kontrabasso, harmonikka ym.
Tuomo Huhdanpää, lyömäsoittimet

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”http://www.lippu.fi/kun-vaan-laulaa-saan-varkaus-lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=2102084%2410500475&jumpIn=yTix&kuid=468208&from=erdetaila” text=”Osta liput >>” color_override=””]

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta