Ladataan Tapahtumat
23.7.2023

Mika Kares: Kuningas, saarnamies ja talonpoika

MIKA KARES, basso
KIRILL KOZLOVSKI, piano
ILPO LASPAS, urut

Klo 17:00 Leppävirran kirkko

Kirkkokaari 1, Leppävirta

Mika Kares on Eurajoelta kotoisin oleva suomalainen oopperalaulaja. Hän on tällä hetkellä yksi maailman menestyksekkäimmistä oopperalaulajista ja Suomen johtava mieslaulaja. Hän on esiintynyt maailman parhaissa oopperataloissa. Näistä mainittakoon Baijerin, Berliinin ja Wienin valtionoopperat, Lontoon Royal Opera House, Milanon Teatro alla Scala ja Pariisin ooppera. Ensi kesänä häntä kuullaan Savonlinnan oopperajuhlilla Sarastron roolissa Mozartin oopperassa Taikahuilu. Kares on tunnettu äänensä kauneudesta, joustavuudesta ja iskuvoimasta sekä karismaattisesta lavaolemuksesta. Suurimmat menestykset Kares on saavuttanut erityisesti Richard Wagnerin ja Giuseppe Verdin oopperoiden roolitulkinnoista. (Lue tästä Helsingin Sanomien 2.1.2023 artikkeli Mika Kareksen kiireisestä vuodesta 2022.)

Wagneria ja Verdiä kuullaan myös Leppävirran kirkon konsertissa, kun Kares heittäytyy kuninkaallisiin rooleihin oopperoista Tristan ja Isolde ja Don Carlos. Myös Joonas Kokkosen Viimeisistä kiusauksista kuullaan näyte. Konsertti huipentuu jykeviin tulkintoihin Toivo Kuulan Eteläpohjalaisista kansanlauluista, kuten Niin kauan minä tramppaan, Tuuli se taivutta koivun larvan ja Luullahan jotta on lysti olla. Tämä konsertti on Kareksen ainoa resitaali Suomessa kesällä 2023.

Pianistina konsertissa toimii sekä kotimaisissa että kansainvälisissä pianokilpailuissa menestynyt  Kirill Kozlovski. Hän on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa. Kirill Kozlovski esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla.

Monipuolinen urkutaiteilija Ilpo Laspas konsertoi ahkerasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Myös Laspas on menestynyt kilpailuissa. Hän on saanut mm. Pro Musica Säätiön stipendin 2014.  Hän on levyttänyt mm. Aimo Känkäsen urkumusiikkia Lahden Ristinkirkossa 2015 ja äänittänyt Bachin cembalomusiikkia Ylen kantanauhalle. Hän on sovittanut italialaista ja espanjalaista vanhaa musiikkia sekä esittänyt sitä cembalistina.

Konsertissa kuullaan myös piano- ja urkusooloja, mm. rakastettu Toivo Kuulan Lampaanpolska ja otteita Wagnerin oopperoista.

 

 

Kesto: 1 h / ei väliaikaa
Hinta 45 € / 35 €

Osta lippu

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta