Ladataan Tapahtumat
26.7.2022

Last songs

AARNE PELKONEN, baritoni
JUHO ALAKÄRPPÄ, piano

Klo 14:00 Putkisalon kartano

Putkisalontie 172, Rantasalmi

Duon Last Songs -konsertin runkona on Schubertin viimeiseksi jäänyt laulusarja Schwanengesang. Sarja jakaantuu kahteen kokonaisuuteen, Rellstabin ja Heinen teksteihin sävellettyihin lauluihin. Kokonaisuuksien väliin, kommentoimaan rakkauden viiltävää kipua ja kauneutta, on sijoitettu Sibeliuksen viimeiseksi jäänyt laulukokoelma Op 90 Runebergin teksteihin.

Ohjelma tarjoaa kahden suuren säveltäjän soivan testamentin, näyttää heidät parhaimmillaan ja paljaimmillaan: kaiken jälkeen jää vain kaipaus, ”Sehnsucht”, ”längtan”

Baritoni Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä ovat työskennelleet duona yli 10 vuoden ajan. Kaksikon yhteistyö alkoi Sibelius-Akatemian käytävillä, jatkui Keski-Euroopassa alan gurujen opissa ja on jatkunut konsertteina Suomessa ja ulkomailla, laulurepertuaaria laajasti esitellen. Palkintoja parivaljakko on kerännyt mm. liedkilpailuista Berliinissä ja Enschedessä. Pelkonen ja Alakärppä ovat myös Suomen Lied-Akatemian perustajajäseniä ja toimineet opettajaduona useilla kursseilla.

Väliajalla palvelee viinibaari, josta voi ostaa myös pientä syötävää ja konsertin jälkeen on mahdollisuus ostoksiin lammastilan puodissa.

Voit yhdistää tähän konserttiin lounasristeilyn. Lippupisteessä on tarjolla konsertti + risteily -pakettilippu, joka sisältää risteilyn Savonlinnasta konserttipaikalle, konserttilipun ja paluukuljetuksen Savonlinnaan bussilla. Laiva lähtee Savonlinnan satamasta klo 11. Risteilyn ohjelmasta vastaavat konsertissa esiintyvä Aarne Pelkonen sekä legendaarinen kulttuuritoimittaja Aarno Cronvall, joka hyppää kyytiin suoraan Savonlinnan Aamu -lähetyksestä. Voit tilata risteilylle lounaan laivan kapteeni Piia Kinnuselta, puhelin 044 517 3040. Varaukset  pyydetään jättämään viimeistään perjantaina 22.7. Lounaan hinta 15 € sisältää alkusalaatin, lämpimän ruoan ja jälkiruokakahvin pienen makean kera.

Laiva saapuu Putkisalon kartanon laituriin klo 13.30.  Laiturilta on kartanolle matkaa noin yksi kilometri. Voit kulkea matkan jalkaisin ihastellen idyllistä maalaismaisemaa. Tarjolla on myös kyyti traktorivaunulla.

Kesto: 2 h / Väliaika 30 min. / Viinibaari palvelee
Hinta: Konsertti 40 €, Konsertti + risteily 89 €

Osta liput

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta