Ladataan Tapahtumat
27.7.2024

Maria Ylipää & Emma Salokoski: Kauniita piikkejä

EMMA SALOKOSKI, laulu

MARIA YLIPÄÄ, laulu

TUOMO DAHLBLOM kitara

ANTTI LÖTJÖNEN, kontrabasso

OLAVI LOUHIVUORI, rummut

MAIJA LINKOLA, viulu

ELINA VIITASAARI, viulu

LOTTA POIJÄRVI, alttoviulu

SIRJA NIRONEN, sello

Klo 21:00 Torstilan kartano

Torstilantie 197, Joroinen

Kauniita piikkejä on Suomen musiikkitaivaan kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvien Maria Ylipään ja Emma Salokosken konserttikokonaisuus, jonka juuret ovat duon 2000-luvun alun Omani uni -projektissa. Konsertissa kuullaan kaksikielinen kokoelma jo olemassa olevia sekä kokonaisuudelle varta vasten kirjoitettuja runoja ja sävellyksiä.

Musiikillisesti Kauniita piikkejä -albumin ja samaa nimeä kantavan konsertin säveltäjät ja esittäjät ovat alansa kameleontteja. He pystyvät luontevasti seikkailemaan tyylistä toiseen maustaen musiikkiaan improvisaatioilla. Konsertissa kuullaan kappaleita mm. Anna-Mari Kähärältä, Lauri Salokoskelta, Marzi Nymanilta ja Pekka Kuusistolta. Sanoittajista mainittakoon Heimo Hatakka, Sofi Oksanen, Ingrid Sjöstrand ja Edith Södergran.

Laulajana ja näyttelijänä tunnettu Maria Ylipää on on tehnyt lukuisia päärooleja musikaaleissa (mm. Wicked, Kristina från Duvemåla, West side story), sekä tv-sarjoissa ja elokuvissa. Hänen ääntään on myös kuultu lukuisissa animaatioissa. Ylipää keikkailee yhdessä oman Maria Ylipää & Ystävät -kokoonpanonsa kanssa ja vierailee niin sinfoniaorkestereiden kuin big bandienkin solistina.

Emma Salokoski on tehnyt pitkää uraa levyttävänä artistina. Hänet tunnetaan parhaiten kappaleestaan “Veden alla”, jonka striimausluvut lähenevät jo kuutta miljoonaa. Salokoski on levyttänyt musiikkia hyvin laaja-alaisesti mm. Quintessencen, Ilmiliekki Quartetin, Don Johnson Big Bandin ja Emma Salokoski Ensemblen kanssa. Hän on esittänyt nykytanssiteoksissa säveltämäänsä musiikkia, ja johtaa Emma Salokoski Voices -kuoroa, jonka kanssa hän on tehnyt poikkitaiteellisia projekteja ja musiikkiteatteria. Salokoski on toiminut myös useiden sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina sekä esiintynyt monissa televisiokonserteissa.

Konsertti pidetään Torstilan kartanon navetan ylisillä. Ovet avataan klo 20.30. Väliaikatarjoilusta vastaa Myrskylyhty ry. Kahvia ja herkkuja on myynnissä jo ennen konserttia.

Esiintyjien kuva: Jouni Harala

 

Kesto: 2 h / väliaika 30 min. / kahvio palvelee
Hinta 35 €

Osta lippu

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta