Ladataan Tapahtumat
25.7.2024

Mielen kauneutta ja tanssin hurmaa!

MARK GOTHÓNI, viulu
RALF GOTHÓNI, piano
YUKO MIYAGAWA, sello

Klo 18:00 Joroisniemen kartano

Joroisniemenkehätie 143, Joroinen

Joroisniemen kartanossa koetaan monella tavalla merkittävä ja historiaa henkivä konsertti.

Konsertin ensimmäisellä puoliajalla kuullaan kaksi Shubertin sonaattia viululle ja pianolle. Schubertin aikakaudella soitettiin paljon kotimusiikkia ja sonaatit on sävelletty esitettäväksi pienille yleisöille. Siksi teokset sopivat kartanokonserttiin erittäin hyvin. Säveltäjävalinta on tehty myös erityisen instrumentin vuoksi:

Yksi konsertin tähdistä on harvinainen, vuonna 1919 rakennettu ja tätä konserttia varten keväällä kunnostettava Hellas-flyygeli, joka palaa Joroisniemen kartanoon kierrettyään maailmaa. Flyygelin kunnostamista dokumentoidaan ja se tulee osaksi tekeillä olevaa Hellas-pianoista ja -flyygeleistä kertovaa dokumenttielokuvaa. Myös Ralf Gothónilla tulee olemaan tärkeä rooli elokuvassa. Gothóni soitti tällä samalla instrumentilla Joroisniemen kartanossa vuonna 1983. Tuolloin Seppo Heikinheimo kirjoitti konserttiarviossaan, että flyygelissä on erityisen pehmeä ääni, joka sopii Schubertiin erinomaisesti. Ralf Gothóni oli myös yksi Joroisten Musiikkipäivien perustajista vuonna 1977.

Toisella puoliajalla kuultava Dvořákin ”Dumky” pianotrio pohjaa kansanmusiikkiin. Teos sisältää tanssia, iloa, surumielisyyttä – suuria tunteita.

Viulisti Mark Gothóni on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona viidessä eri maanosassa. Hän on Orpheus-kvartetin ensiviulisti sekä useasti palkitun Mozart Piano Quartetin jäsen. Hän toimii Berliinin Universität der Künste -musiikkikorkeakoulun viulunsoiton professorina ja pitää säännöllisesti myös mestarikursseja.

Ralf Gothónilla on maailmanlaajuinen ura pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Hänet tunnetaan persoonallisena esittäjänä, poikkeuksellisella tavalla kokonaisvaltaista muusikkoutta korostavana muusikkona. Gothóni on esiintynyt maineikkaimmilla musiikkifestivaaleilla sekä merkittävimpien eurooppalaisten ja amerikkalaisten orkestereiden solistina. Hän esiintyy vuosittain lukuisissa konserteissa usein kaksoisroolissa, johtaen pianosta käsin.

Palkittu sellisti Yuko Miyagawa esiintyy säännöllisesti Euroopassa ja Japanissa ja on Suomessa esiintynyt mm. lukuisilla festivaaleilla. Viime kausien kohokohtia ovat olleet mm. resitaalisarja Tokion Kioi Hallissa ja gaalakonsertti Elgarin sellokonserton solistina New Japan Philharmonic-orkesterin kanssa.

Konsertin ovet avataan klo 17.

Avaa konsertin ohjelma tästä.

Kuvat
Mark Gothóni:
Ralf Gothóni: Kirill Bashkirov
Yuko Miyagawa: Sakiko Nomura

 

Kesto: 2 h / väliaika 30 min. / kahvila palvelee
Hinta 42 €

Osta lippu

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta