Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
14.11.2020

Mestari ja Diiva – Jaakko Ryhänen & Johanna Rusanen

Klo 19:00 Juvan kirkko

Juvantie 17, Juva

Kokenut Mestari Jaakko Ryhänen kohtaa uransa huipulle nousevan upean diivan, sopraano Johanna Rusasen.

Italian kielessä sana Diva tarkoittaa oopperan ylistettyä tähtilaulajaa ja sellainenhan Johanna Rusanen on! Yksi hänen uransa kohokohdista oli toteutumassa syksyllä 2020 New Yorkin Metropolitan-oopperassa. Johanna oli kiinnitetty Richard Wagnerin Tristan ja Isolde -oopperan Isolden cover -tehtävään syys-lokakuulle. Metropolitan jouduttiin kuitenkin sulkemaan koko syyskaudeksi. Mutta sen minkä New York menettää, sen suomalainen konserttiyleisö nyt saa: Johanna Rusanen esiintyy yhdessä Jaakko Ryhäsen kanssa akustiikaltaan erinomaisessa ja puitteiltaan komeassa Juvan kirkossa säestäjänään oman alansa mestari Jukka Nykänen.

Taiteilijat ovat koonneet kuulijoille helposti lähestyttävää, lähinnä suomenkielistä kaunista klassista musiikkia sisältävän ohjelman: Kuulan ja Merikannon vaikuttavia yksinlauluja sekä helmenä konsertin loppupuolella Riitan ja Paavon kohtauksia Joonas Kokkosen oopperasta Viimeiset kiusaukset, Konsertissa kuullaan suuria tunteita suomalaisilta säveltäjiltä sekä tuttuja oopperaklassikoita. Koko ohjelma alla.

Lue Juvan Lehden julkaisema haastattelu, jossa Johanna Rusanen ja Jaakko Ryhänen kertovat mietteitään ennen konserttia. Jutussa avataan  myös taiteilijoiden musiikillista taustaa. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Tutustu konsertin koronaan liittyvään turvallisuusohjeistukseen tästä.

HUOM! Vuoden 2020 Joroisten Musiikkipäivien ohjelmistoon kuuluneeseen Mestarit – Jorma Hynninen & Jaakko Ryhänen -konserttiin ostetut liput käyvät tähän konserttiin sellaisenaan. Mestarit -konsertti ei toteudu ensi vuonna. Jos konsertin ajankohta ei sovi sinulle, voit hakea lipusta maksetun hinnan palautusta 30.9. asti. Katso tarkemmat ohjeet tästä.

Lippuja on myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa, Lippupisteen myyntipisteissä ja R-kioskeissa kautta maan. Lippuja saa myös ovelta tunti ennen konserttia.

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/eventseries/2828236″ text=”Osta lippu>>” color_override=””]

Esiintyjät:

Johanna Rusanen, sopraano
Jaakko Ryhänen, basso
Jukka Nykänen, piano

Konsertin ohjelma:

Poloneesi oopperasta Jevgeni Onegin, P.  Tšaikovski

Greminin aaria oopperasta Jevgeni Onegin, P.  Tšaikovski

Rusalkan laulu kuulle oopperasta Rusalka, A. Dvořák

Muistellessa, säv. O.Merikanto, teksti J H Erkko

Merellä, säv. O.Merikanto, teksti J H Erkko

Purjein kuutamolla  säv. T. Kuula, san. K. Wuokoski

Paimenet, säv. T. Kuula, san. E. Eerola

Suomalaisia kansanlaulusovituksia

Kolme kohtausta Joonas Kokkosen oopperasta Viimeiset kiusaukset

sekä Paavon virsi

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta