Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
27.7.2018

Kamarimusiikin huippuja Kiinasta: Rococo-pianotrio

Klo 16:00 Järvikylän kartano

Kartanotie 6, Joroinen

Kiinalainen huippuluokan Rococo-pianotrio esiintyy nyt ensi kertaa Suomessa. Trion muodostavat viulisti Tao Le, sellisti JingJing Cai ja pianisti Zhang Lu.

Viulisti Tao Le aloitti musiikkiopintonsa yhdeksänvuotiaana Shanghain musiikkikonservatorion yhteydessä toimivassa koulussa opettajinaan professorit Wu Feifei, Zhou Binyou, Zheng Shisheng ja Ding Zhinuo. Tao Le on menestynyt monissa musiikkikilpailuissa niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin. Kouluaikoinaan hän toimi konserttimestarina sekä omassa koulunsa orkesterissa että Shanghain musiikkikonservatorion nuorten sinfoniaorkesterissa. Valmistuttuaan Shanghain musiikkikonservatoriosta v. 2006 hän toimi konserttimestarina Shanghain oopperan sinfoniaorkesterissa lähes vuosikymmenen ajan. Hän on osallistunut kilpailuihin niin kilpailijana kuin tuomarinakin. Hänen Rococo-trionsa palkittiin hopeisella palkinnolla v. 2013 yhdeksänsissä Chinese Golden Bell Award -kilpailussa. Vuodesta 2017 hän on opettanut viulunsoittoa Shanghain musiikkikonservatorion yhteydessä toimivassa oppilaitoksessa. Viime vuosina Tao Le on omistautunut yhä enemmän opettamiselle. Sooloviulistina Tao Le tekee kuitenkin yhteistyötä monien orkesterien kanssa niin ulkomailla kuin lähes kaikkien kiinalaisten orkesterien kanssa.

Sellisti JingJing Cai on Kiinassa kahdesti Golden Bell -kilpailussa palkittu sellisti, joka opettaa East China Normal Universityssä ja on Shanghai Musicians Associationin sellokomitean pysyväisjäsen. Hän aloitti koulutiensä Shanghain musiikkikonservatorion yhteydessä toimivassa koulussa, jossa häntä opettivat professorit Xuping Zou ja Meijuan Liu. Shanghain musiikkikonservatoriossa häntä opetti amerikkalainen sellisti, professori Min Cao, ja hän valmistui maisteriksi v. 2004. Vuodesta 2008 alkaen hän on myös opettanut East China Normal Universityn musiikin osastolla. Cai on jo nuoresta esiintynyt niin Kiinassa kuin Kiinan ulkopuolella. Häntä on myös kutsuttu esiintymään monille musiikkifestivaaleille ja hän on konsertoinut Yhdysvalloissa, Sveitsissä, Unkarissa, Hong Kongissa ja Taiwanissa. Viime vuosina Cai on omistautunut modernien kiinalaisten selloteosten esittämiselle ja markkinoinnille.

Pianisti Zhang Lu syntyi musikaaliseen perheeseen ja aloitti pianonsoiton opintonsa jo nelivuotiaana. Vuosina 1993–1997 hän opiskeli Myaskovsky Music Schoolissa Moskovassa. Vuonna 2011 Zhang Lu valmistui Shanghain musiikkikonservatoriosta pääaineinaan piano sekä kapellimestariopinnot. Häntä ovat opettaneet kuuluisat kapellimestarit Long Yu, Guoyong Zhang, D. Lucantoni, Bruno Aprea ja Yingdi Sun. Zhang Lu opiskelee parhaillaan Santa Ceciliassa Conservartorio di Musicassa. Häntä ovat ohjanneet myös kuuluisat kapellimestarit Gennady Rozhdestvensky, Charles Dutoit ja Jorma Panula sekä kuuluisat pianistit kuten Gary Graffman, Paul Badura Skoda ja Fou Ts’ong. Hän on itsekin johtanut sinfoniakonsertteja nuorena kapellimestarina eri puolilla Kiinaa. Zhang Lu on myös palkittu useissa pianokilpailuissa ja esiintynyt Kiinan lisäksi myös Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Esiintyjät:

Tao Le, viulu
Jingjing Cai, sello
Zhang Lu, piano

Konsertti pidetään Järvikylän kartanon salissa, jossa vuonna 1977 pidetystä hyväntekeväisyyskonsertista syntyi ajatus järjestää Joroisten Musiikkipäivät.  Järvikylä on Joroisten vanhimpia kartanoita, joka on alusta alkaen ollut Grotenfelt-suvulla, ja tänä päivänä sitä isännöi 11. sukupolvi.

Tapahtumassa on väliaika. Tarjoilusta kartanossa vastaavat Järvikylän maa- ja kotitalousnaiset.

HUOM! Konsertin alkamisaika muuttunut. Konsertti alkaa klo 16.00.

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/joroisten-musiikkipaeivaet-2018-rococo-pianotrio-joroinen-Lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=2102084%2410448427&jumpIn=yTix&kuid=468208&from=erdetaila” text=”Osta liput >>” color_override=””]

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta