Ladataan Tapahtumat
25.7.2022

Shakespearen naiset sanoin ja sävelin

ELINA MUSTONEN, virginaali

Klo 19:00 Villa Walle

Savonniementie 60, Leppävirta

Her Infinite Variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin on näyttämöllinen teos, joka muodostuu Shakespearen näytelmien monologeista sekä aikakauden musiikista. Elina Mustonen toimii lavalla sekä näyttelijänä että muusikkona. Musiikki esitetään Shakespearen ajan suosituimmalla kotisoittimella virginaalilla.

Tunnetilat vaihtelevat rakkaudesta ja himosta vihaan, kunnianhimosta ja pelosta huumoriin. Tuoreet suomennokset tukevat tilanteiden ja tekstien ajattomuutta ja ajankohtaisuutta. Sävellysten tarttuvat melodiat ja rytmit peilautuvat Shakespearen tekstien monitasoisuuteen ja naiskohtaloiden kirjoon (infinite variety).

Teoksen tekstit on valittu näytelmistä Loppiaisaatto, Henrik V, Romeo ja Julia, Talvinen tarina, Julius Caesar, Kesäyön uni, Macbeth, Kuningas Juhana, Hamlet, Othello ja Kuten haluatte. Musiikkia kuullaan mm. seuraavilta säveltäjiltä: William Byrd, John Dowland, Orlando Gibbons, Thomas Morley ja Giovanni Picchi.

Yhtenäisen dramaturgisen kokonaisuuden suunnittelusta vastaavat Mustosen lisäksi kirjallisuuden tutkija Nely Keinänen sekä ohjaaja Johanna Freundlich.

Produktio on kiertänyt ympäri Suomea, ja se on nähty myös Dublinissa ja Lontoossa esityspaikkoina maineikkaat Rose Theatre ja Garrick’s Temple to Shakespeare. Teoksen englanninkielinen versio sai ensiesityksensä syksyllä 2020 Klockriketeaternin kansainvälisessä Shakespeare-symposiumissa. ”Her Infinite Variety – Women of Shakespeare in Word and Music” vieraili marraskuussa 2021 Broadwaylla New Yorkissa United Solo -festivaalilla. Keväällä 2022 esitys nähdään Cambridgessa.

Kuva: Ville Paul Paasimaa

Kesto: 50 min. / Ei väliaikaa
Hinta: 40 €

Osta liput

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta