Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
20.7.2018

Giorgi Kirof, basso & Kristian Attila, piano – Musorgski: Kuoleman lauluja ja tansseja

Klo 19:00 Joroisten kirkko

Pieksämäentie 1, Joroinen

Modest Musorgskin neliosainen laulusarja Kuoleman lauluja ja tansseja (1875-1877) on alunperin kirjoitettu lauluäänelle ja pianolle. Tekstit ovat Arseni Golenistšev-Kutuzovin (1848-1913) käsialaa. Teksti ja musiikki kieltäytyvät käsittelemästä kuolemaa ymmärtäväisesti, lauluista ja tansseista puuttuu kaikkinainen lempeys ja lohduttavuus. Tämä antaa teokselle sen järkyttävän voiman.

Kalevi Aho (s. 1949) sovitti vuonna 1984 Martti Talvelan pyynnöstä laulusarjan bassolle ja orkesterille. Kantaesitys oli 1.10.1984 Minneapolisin sinfoniaorkesterin konsertissa. Kapellimestari oli Neville Marriner, solistina Martti Talvela. Tämä laulusarja oli yksi Martti Talvelan ehdottomista bravuureista. Nyt sen esittää upea bulgarialainen basso, Giorgi Kirof, joka debytoi New Yorkin Metropolitanissa viime syksynä Timurin roolissa oopperassa Turandot. Tänä kesänä Kirof laulaa myös Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Kysytyimpiin suomalaisiin liedpianisteihin kuuluva Kristian Attila toimii Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston lehtorina. Hän on esiintynyt lukuisten eturivin suomalaisten laulajien kanssa. Herkkävaistoisena tunnelmien luojana tunnettu Attila on toiminut virallisena pianistina laulukilpailuissa, kuten Timo Mustakallio- ja Mirjam Helin -laulukilpailuissa. Attila on konsertoinut mm. Suomen Kansallisoopperan konserttisarjassa ja monilla tärkeimmillä suomalaisilla musiikkifestivaaleilla sekä useissa Euroopan maissa. Attila valittiin vuonna 2017 Savonlinnan Musiikkiakatemian taiteelliseksi johtajaksi.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Esiintyjät:

Giorgi Kirof, basso
Kristian Attila, piano

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/joroisten-musiikkipaeivaet-2018-tommi-hakala-kristian-attila-joroinen-Lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=2102084%2410437884&jumpIn=yTix&kuid=468208&from=erdetaila” text=”Osta liput >>” color_override=””]

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta