Konnustupa – Kolmen kanavan kievari

Konnustupa sijaitsee Leppävirralla luonnonkauniilla Konnuksen kanava-alueella n. 7 km kylän keskustasta. Konnustuvalla on vahva historia esittävän taiteen näyttämönä ja tapahtumapaikkana ja nykyisin se tarjoaa kesän mittaan upean ja monipuolisen kattauksen teatteria, musiikkia ja viihdettä. Monipuolisen ja ennakkoluulottoman ohjelmatarjonnan lisäksi olemme niittäneet mainetta erinomaisena ruokapaikkana. Konnustuvalla tanssitaan ja juhlitaan. Konnus on toiminut näyttämönä monenlaisille koko perheen juhlille, ohi matkaaville ryhmille ja työyhteisöjen virkistyspäiville.

Konnuksen historia on rikas. Ensimmäinen kanava rakennettiin vuosina 1836 – 41. Liikenne ja laivat kasvoivat, ja nälkä- ja katovuosien hätäaputöinä suurempi, Kuopion Saimaan kanavan reitistöön yhdistävä kanava rakennettiin jo vuosina 1865 – 68, edellisen viereen – tietenkin!

Jo 1860-luvulla Konnukselta oli säännöllinen reittiyhteys Lyypekkiin, Saksaan asti. Aikalaiset muistavat hyvin kolmannen ja uusimman kanavan vihkimisen vuonna 1972. Kanava-altaasta nostettiin haavilla yli 5 kg:n kala. Kuhaparka pökertyi kanavasta ensimmäisenä sulutetun aluksen, Esso Saimaan potkureista.

Kauniilla kanava-alueella on tanssittu, laulettu ja otettu juhannusta vastaan. Konnuksen kesän kohokohtiin kuuluvat edelleenkin niin kalastus kuin tukinuittokin.

Konnuksella on myös oma satama. Se sijaitsee kauniilla vesireitillä Kuopion ja Varkauden välissä. Kesäisin kanavalla voi seurata monenkirjavaa vesiliikennettä.

 Konnuksen ympäristö tarjoaa upeat puitteet ulkoilulle. Pääset kulkemaan kaikkien kolmen kanavan poikki ihailemaan koskia ja kauneinta järvimaisemaa. Kenties meneillään on tukinuitto tai kalastuskilpailut? Kanava-alueen puistikot tarjoavat sekä piknikrauhaa että maiseman pieneen seikkailuun kanavalta toiselle aina pitkosten taakse kätkeytyvälle laavulle asti.

×
×

Etsi sivustolta