Martti Talvela -kampus

Juvalla paranivat lasten ja nuorten kasvamis- ja oppimisympäristöt huomattavasti, kun Martti Talvela –kampus otettiin käyttöön vuonna 2021. Kampuksella uudet tilat saivat niin varhaiskasvatus, yhtenäiskoulu kuin lukiokin. Lisäksi kampuksen liikuntahalli mahdollistaa monipuolisen harrastustoiminnan. Auditorio toimii esitys- ja konserttitilana.

Martti Talvelaa voidaan pitää yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista laulutaiteilijoista sekä sukupolvensa parhaimpana bassona. Hän nosti suomalaisen musiikkitaiteen maailmanmaineeseen paitsi laulajana myös Savonlinnan oopperajuhlien ensimmäisenä taiteellisena johtajana 1972 – 1979.

Talvelan legendaarinen Savonlinnan-kausi päättyi 1979. Hän halusi vähentää kansainvälisiä tehtäviä ja keskittyä maanviljelyyn, jota varten hän hankki Inkilänhovi-nimisen tilan Juvalta. Martti Talvela kuoli äkilliseen sydänkohtaukseen tyttärensä häissä kotonaan Juvan Inkilänhovissa vuonna 1989. Hänet on haudattu Juvan vanhalle hautausmaalle.

Martti Talvela sai lukuisia palkintoja ja kunnianosoituksia, kuten Pro Finlandia -mitalin ja taiteen valtionpalkinnon 1973. Hänet vihittiin Helsingin yliopiston filosofian kunniatohtoriksi 1977.

×
×

Etsi sivustolta