Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
24.7.2021

JBB meets Gershwin – Rhapsody in Blue

Klo 20:00 Joroisten Urheilutalo

Mutalantie 14, Joroinen

Konsertissa kuullaan MAAILMAN KANTAESITYKSENÄ George Gerschwinin Rhapsody in Blue -teoksen kuorosovitus jazz-orkesterille ja kuorolle. Sovituksen on tehnyt Michael Fennelly, joka saapuu Yhdysvalloista teoksen solistiksi.

Muun muassa Porgy & Bess -oopperasta tunnetun maailmankuulun yhdysvaltalaisen säveltäjä George Gershwinin tunnettu teos ”Rhapsody in Blue” ensiesitettiin vuonna 1924, joka teki Gershwinistä välittömästi kuuluisan. ”Rhapsody in Blue” onkin nykyään yksi kolmesta esitetyimmästä klassisen musiikin teoksesta Beethovenin yhdeksännen sinfonian ja TšaikovskiOrkesterialkusoitto 1812 ohella, ja kaikkien aikojen esitetyin amerikkalaisen säveltäjän säveltämä teos. Gershwin ehti aloittaa ”Rhapsody in Bluen” kuoroversion sovituksen, mutta teos jäi kesken Gershwinin kuoltua vuonna 1937. Pianisti Michael Fennelly sovitti teoksen loppuun vuonna 2020 ja sovituksen maailman kantaesitys kuullaan Joroisissa!

Konsertissa esiintyvät Jyväskylä Big Band ja Kamarikuoro Cantinovum. Konsertin johtaa Ilkka Mäkitalo.

Konsertin ensimmäisellä puoliajalla kuullaan JBB:n tuotantoa sen uusimmalta albumilta Folkloric Moods, solisteina albumin säveltäjät, Elena Mîndru ja Tuomas J. Turunen.

Levyllä Mîndrun ja Turusen sävellykset ja Jyväskylä Big Bandin intohimo uutta big band -musiikkia kohtaan yhdistyvät upeaksi kokonaisuudeksi. Jyväskylä Big Band, Mîndru ja Turunen sukeltavat sisälle soljuvaan romanialaiseen äänimaisemaan ja yhdistävät sen skandinaaviseen big band -musiikkiin. Musiikissa on käytetty kekseliäästi erilaisia mausteita yhdistellen kauniita suomalaisia maisemia romanialaiseen kansanmusiikkiin. Yhdistelmä kahden eri maan kulttuurisia vaikutteita tarkastelee jazz-perinnettä nykyaikaisesta näkökulmasta. Levyn kappaleet kertovat tarinoita elämästä, rakkaudesta ja ihmisyydestä.

Toisella puoliajalla kuullaan Rhapsody in Blue:n lisäksi muitakin Gershwinin tunnettuja kappaleita.  Solisteiksi saapuvat Yhdysvalloista teoksen sovittaja Michael Fennelly sekä sopraano Megan Weston. Konsertin juontaa legendaarinen toimittaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall.

Elena Mîndru on Romaniassa syntynyt, Suomessa vakituisesti asuva jazzlaulaja, joka edustaa maamme jazzlaulajien parhaimmistoa. Hän saavutti toisen sijan ja yleisöpalkinnon arvostetussa Montreux Shure Jazz Voice kilpailussa vuonna 2012, jolloin tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen jazzmuusikko ja tuottaja Quincy Jones. Mîndru tunnetaan jazzlaulajana hänen teknisestä virtuositeetistaan, taidokkaasta sanattomasta laulustaan ja tunteita herättävistä tulkinnoistaan. Mîndru julkaisee elokuussa uuden levyn, josta julkaistiin single 11.6.2021. Lue hänen haastattelunsa tästä.

Tuomas J. Turunen toimii aktiivisena freelance-pianistina konsertoiden säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Hän julkaisi ensimmäisen levyn uuden yhtyeensä Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel kanssa vuonna 2018. Omien kokoonpanojensa ohella hän soittaa muun muassa Aili Ikosen ja Elena Mîndrun yhtyeissä.

Vuonna 2020 50 vuotta täyttävä Jyväskylä Big Band on yksi Suomen aktiivisimmista big bandeistä ja se on tehnyt yhteistyötä monien koti- ja ulkomaisten solistien ja säveltäjien kanssa sekä toteuttanut poikkitaiteellisia produktioita. Omien konserttien lisäksi JBB on esiintynyt eri tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa sekä useilla suomalaisilla festivaaleilla, kuten Jyväskylän Kesä, Jyväskylä Summer Jazz, Tanssin Aika, Lahden Jazztori, Oulun musiikkijuhlat ja Imatra Big Band Festival.

Kamarikuoro Cantinovum on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, jonka tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia ja kehittää kuoron moni-ilmeistä sointia. Kuoron noin 30 laulajasta suuri osa opiskelee tai on opiskellut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tai Jyväskylän yliopistossa. Cantinovum on tehnyt lukuisia konserttikiertueita ulkomailla sekä osallistunut menestyksekkäästi kotimaisiin ja kansainvälisiin kuorokilpailuihin. Cantinovum on Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro.

Konsertti järjestetään Joroisten Areenalla (urheilutalolla), jossa on nouseva katsomo osalle yleisöstä. Konsertin kokonaiskesto on n. kaksi tuntia. Konsertissa on väliaika. Ennen konserttia ja väliajalla on myynnissä kahvia, virvokkeita ja syötävää. Palvelusta vastaa Finntriathlon Joroinen.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Lippuja saa myös festivaalitoimistosta (avoinna ma-pe klo 10-15 osoitteessa Mutalantie 2, Joroinen)  sekä tapahtumien ovilta tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/eventseries/2657020″ text=”Osta lippu tai passi>>” color_override=””]

Esiintyjät:

Michael Fennelly, piano
Elena Mîndru, laulu
Tuomas J. Turunen, piano
Megan Weston, sopraano
Jyväskylä Big Band
Kamarikuoro Cantinovum, valm. Rita Varonen
Aarno Cronvall, juonto

Ilkka Mäkitalo, kapellimestari

 

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta