Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
26.7.2018

Jorma Hynninen – Lauluja Elämästä

Klo 15:00 Partalan kuninkaankartano, Kesäteatteri

Huttulantie 1, Juva

Liedin mestari Jorma Hynninen on rakentanut pianisti Ilmari Räikkösen kanssa Oskar Merikantoa ja Toivo Kuulaa juhlistavan ainutlaatuisen konserttiohjelman. Kirjailija Pekka Hako nivoo yhteen Kuulan ja Merikannon tarinat.

Baritoni Jorma Hynnistä pidetään suomalaisen laulutaiteen historian suurimpana tulkkina kautta aikojen. Hänen uransa ooppera-, lied- ja konserttilaulajana on poikkeuksellisen mittava. Hänen kansainvälisen uransa merkittävimpiä näyttämöitä ovat olleet mm. New Yorkin Metropolitan, Milanon La Scala ja Wienin valtionooppera. Oopperarooleja hän on tehnyt yli 60. Hän on myös levyttänyt yli kymmenen suomalaisen oopperalevytyksen lisäksi keskeistä ulkomaista oopperaohjelmistoa, liediä ja hengellistä musiikkia.

Sibelius-Akatemiasta valmistunut diplomipianisti Ilmari Räikkönen on opiskellut myös lied-musiikkia mm. professori Jorma Hynnisen johdolla. Soolokonserttien lisäksi Räikkönen konsertoi myös laulajien kanssa ja on voittanut mm. Pentti Koskimies lied-kilpailun v. 1999, Kangasniemen liedpianistikilpailun v. 2001 ja Erkki Melartin lied-duokilpailun yhdessä baritoni Ville Rusasen kanssa v. 2002. Räikkönen on esiintynyt Suomen lisäksi myös muualla Euroopassa, USA:ssa ja Japanissa.

Pekka Hako on suomalaisen musiikkikulttuurin monipuolinen ja arvostettu asiantuntija ja vaikuttaja. Hän on työskennellyt muun muassa Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen toiminnanjohtajana ja Washingtonin Suomen suurlähetystön kulttuurineuvoksena. Hän on kirjoittanut tai toimittanut parikymmentä musiikin tietoteosta, mm. useita säveltäjien, laulajien ja kapellimestarien elämänkertoja ja käsikirjoittanut, tuottanut ja ohjannut dokumenttielokuvia ja toimittanut radio-ohjelmia.

Tapahtuma järjestetään historiallisessa Partalan Kuninkaankartanossa. Kartanossa on mahdollisuus ruokailuun ennen konserttia. Konserttimenun hinta noutopöydästä on 26 €/hlö. Varaukset etukäteen puh. 044 322 7247. Tapahtumassa on väliaika. Kartanon kahvio on avoinna ennen esitystä sekä väliajalla, kahvi + kahvileipä 7 €/hlö. (Kahvioon ennakkovaraukset vain yli 10 hlön ryhmille.)

Esiintyjät:

Jorma Hynninen, baritoni
Ilmari Räikkönen, piano.
Kertoja: Pekka Hako

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/joroisten-musiikkipaeivaet-2018-lauluja-elaemaestae-merikanto-kuula-juva-Lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=2102084%2410448105&jumpIn=yTix&kuid=468208&from=erdetaila” text=”Osta liput >>” color_override=””]

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta