Ladataan Tapahtumat
21.7.2024

Tulkoon tie sinua vastaan – virsiä ja lauluja

ANNAMARIA HANNONEN, sopraano
MIKKO PERKOLA, viola da gamba

Klo 20:00 Joroisten kappeli

Kotkatlahdentie 72, Joroinen

Konsertissa kuullaan virsiä ja lauluja aina 1500-luvulta tähän päivään saakka. Kauniita melodioita ja lohdullisia tekstejä syventää viola da gamban sielukas ääni. Gambisti Mikko Perkola luo ajattoman ilmapiirin improvisaatioilla, jotka myös kerrostuvat efektilaitteiden avulla. Annamaria Hannosen levollinen lauluääni täydentää hetken, jossa aika pysähtyy.

Vuosisadat vaihtuvat, mutta perusasiat pysyvät. ”Minun ainutlaatuiset tunteeni eivät ole paikkaan tai aikaan sidoksissa. Ne liittyvät ihmisyyteen; ne ovat yleisiä, mutta niiden yleisyys ei vähennä niiden ainutlaatuisuutta”, kuvaa Hannonen suhdettaan näihin lauluihin. ”Näiden virsitekstien ja melodioiden hoitavuus syntyy myös satojen vuosien virsiperinteestä ja ylisukupolvisesta merkityksestä eri ihmisten ja kansojen kohtaloissa.” Kuten gambisti Mikko Perkola sanoo, laulut ovat lohduttavia, koska ne osoittavat, ettemme ole tunteinemme ja kokemuksinemme yksin.

Konserttiamme on kuvattu matkaksi, joka vie johonkin kauas, syvien tunteiden virtaan. ”Olisin jo valmis puhumaan mestaruudesta, loistavasta tulkinnasta, eläytymisestä ja äänen kvaliteetista. Itse duo toimi kuin unelma, molemmat taiteilijat ymmärsivät toisiaan. Perkolan sovitukset ja improvisaatiot olivat vertaansa vailla. Kuolematon elämys!” (Aamuposti 4.3.2019)

Duo Annamaria Hannonen & Mikko Perkola on vuodesta 2018 saakka konsertoinut omintakeisella tyylillään. Gambaimprovisaatio luo ainutlaatuisen hetken, jossa kappaleet seuraavat saumattomasti toisiaan. Annamaria Hannosen levollinen lauluääni täydentää lähes gamban lailla soiden äänimaiseman, johon myös Mikko Perkolan kaunis lauluääni välillä liittyy mukaan.

Konsertti pidetään Joroisten kappelissa. Ovet avataan klo 19.30.

 

Kuva: Ville Tarhala

 

Kesto: 75 min. / ei väliaikaa
Hinta 25 €

Osta lippu

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta