Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
26.7.2021

Trio Lago: Haukiveden säveltäjättäret

Klo 19:00 Partalan kuninkaankartano, Kesäteatteri

Huttulantie 1, Juva

Trio Lago on Mirka Malmin, Ida-Vilhelmiina Sinivalon ja Tiina Karakorven kesällä 2019 perustama pianotrio. Sen ohjelmisto keskittyy naissäveltäjien teosten esiintuomiseen, koska naiset ovat säveltäjinä unohdettu sekä musiikinhistorian kirjoista että konserttiohjelmistoista. Trio Lagolla on ohjelmistossaan mm. Laura Netzelin, Elfrida Andréen, Helvi Leiviskän sekä Amanda Maier-Röntgenin pianotriot. Trio Lago on myös mukana Taideyliopiston järjestämässä yhdenvertaisesti säveltäen -projektissa.

Lähes kaikki suomalaiset tuntevat Alice Tégnerin (1864-1943) musiikkia, vaikka eivät hänen nimeään tunnistakaan. Tegnérin kynästä ovat lähtöisin sadat lastenlaulut, joista suosituimpana Bää bää lampaita. Tegnér oli etupäässä laulumusiikin säveltäjä: hänen tuotantonsa käsittää lähes sata kuoro- ja kirkkomusiikkiteosta sekä säestyksellisiä lauluja.  Tegnér sävelsi myös kamarimusiikkia, joista teoksista suurimuotoisin ja esitetyin on viulusonaatti vuodelta 1901. Alice Tegnér vietti nuorena tyttönä vuoden Järvikylän kartanossa Joroisissa kotiopettajattarena. Kuulemme konsertissa Tégnerin sonaatin viululle ja pianolle.

Laura Netzel, os.Pistolekors (1839-1927), syntyi Rantasalmella, mutta muutti jo lapsena Tukholmaan. Hän debytoi pianistina 17-vuotiaana, lauloi oopperoita Ruotsin kuningas Oscar II kanssa ja oli tunnustettu säveltäjä. Hänen tuotantoonsa kuuluu lauluja, kuoroteoksia, kamarimusiikkia sekä orkesteriteoksia. Suurimman osan tuotannostaan Laura Netzel on kirjoittanut pseudonyymillä (salanimellä) N.Lago, koska ylemmän luokan rouvashenkilön ei katsottu soveliaaksi toimia ammattimuusikkona. Laura Netzel myös johti kuoroja ja orkesteria sekä järjesti ns. kansankonsertteja kotikaupungissaan Tukholmassa. Kuulemme Netzeliltä pseudonyymillä kirjoitetut sonaatin sellolle ja pianolle op.66 ja pianotrion op.78.

Konserttipaikkana on historiallisen Partalan Kuninkaankartanon kesäteatteri, jossa on nouseva katsomo. Konsertissa on väliaika. Tapahtuman kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Lippuja saa myös festivaalitoimistosta (avoinna 21.6. – 30.7. ma-pe klo 10-15 osoitteessa Mutalantie 2, Joroinen)  sekä tapahtumien ovilta tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/eventseries/2657020″ text=”Osta lippu tai passi>>” color_override=””]

Esiintyjät:

Mirka Malmi, viulu
Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello
Tiina Karakorpi, piano

Kuvaaja: Jozsef Hárs

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta