Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
25.7.2021

Maiju Vaahtoluoto & Mirva Helske – Matkalla kotiin

Klo 15:00 Koskenhovin kartano

Koskentie 126, Joroinen

Maiju Vaahtoluoto on Savonlinnasta lähtöisin oleva nuori oopperalaulaja, joka viihtyy näyttämöllä niin mezzosopraano- kuin alttoroolienkin parissa. Suomessa Maiju on esiintynyt useissa eri oopperaproduktioissa, mm. Kansallisoopperassa sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Maiju on aktiivinen lied-musiikin esittäjä ja hän on laulanut myös useiden oratorio- ja orkesteriteosten alttosolistina. Näyttämökaudella 2019/2020 hän esiintyi Oldenburgisches Staatstheaterissa. Vaahtoluoto on Kangasniemen Laulukilpailun voittaja vuodelta 2016. Hänelle on myönnetty myös Martti Talvela -säätiön vuoden 2018 apuraha. Vuonna 2020 hän oli yksi Suomen Wagner-seuran Bayreuth-stipendiaateista.

Joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske on keskittynyt esiintyvänä taiteilijana kamari- ja liedmusiikkiin. Viime vuosina Helske on laajentanut ohjelmistoaan enenevissä määrin myös oopperaan. Helske on kysytty pianisti laulumusiikin konsertteihin ja hän on konsertoinut aktiivisesti muusikkokollegoiden kanssa Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Itävallassa mm. laulukilpailuissa ja musiikkifestivaaleilla (kuten kansainväliset Taev- ja Sibelius -laulukilpailut, Kangasniemen laulukilpailut ja musiikkiviikot, Tallinnan Ceciliana, Joutsenon taidekesä ja Joensuun Musiikkitalvi). Mirva Helske on vieraillut pianistina Joensuun kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin konserteissa ja toimii myös cembalistina barokkikonserteissa.

Luvassa on värikäs liedkonsertti, jossa etsitään tietä kotiin, omaa sisintä ja vähän muutakin. Lämpimästi tervetuloa kokemaan monien tunteiden matka historiaa henkivään Koskenhovin kartanoon. Konsertin säveltäjiä ovat mm: Clara Schumann, Hugo Wolf, Toivo Kuula ja Leevi Madetoja. Konsertissa on väliaika. Paikalla ovat LettuLeidit Leidi kahvila-autollaan, josta saa herkkuja jo ennen konserttia. Tapahtuman kokonaiskesto on n. 2 tuntia.

Joroisten Musiikkipäiville voi ostaa lippuja Lippupisteen myyntipisteistä ja R-kioskeista kautta maan sekä Lippu.fi-verkkokaupasta. Lippuja saa myös festivaalitoimistosta (avoinna 21.6. – 30.7. ma-pe klo 10-15 osoitteessa Mutalantie 2, Joroinen)  sekä tapahtumien ovilta tunti ennen esitysten alkua. Lippujen varaukset ja ryhmämyynti: 040 764 6990 ja info@joroinenmusicfestival.fi.

[button open_new_tab=”true” color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.lippu.fi/eventseries/2657020″ text=”Osta lippu tai passi>>” color_override=””]

Esiintyjät:

Maiju Vaahtoluoto, mezzosopraano
Mirva Helske, piano

Kuvaajat: Maiju Vaahtoluoto: Ville Paul Paasimaa, Mirva Helske: Ville Hautakangas

← Takaisin konsertteihin

×
×

Etsi sivustolta