ESMO-maakuntakuoro

Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys, ESMO ry on perustettu vuonna 2015. Yhdistyksen mittavimmat tuotannot ovat olleet oopperat lkka Kusiston Aino Ackté 2017 ja Oskar Merikannon Elinan surma 2023.

ESMO ry on tuottanut myös lapsille Jiří Pauerin Pieni Punahilkka –satuoopperan, joka nähtiin osana Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmistoa kesällä 2016 sekä Matti Makkosen Uppo-Nalle unelmoi -musiikkisadun 2018. Yhdistys on tuottanut useita kirkkoteoksia, joista mainittakoon Saint-Säensin Jouluoratorio 2022 ja Rossinin Petite Solenelle Joroisten Musiikkipäivillä 2023. Yhdistys on vakiinnuttanut toimintansa ja nostanut profiiliaan muutamassa vuodessa valtakunnallisesti merkittäväksi musiikkiteatterin- ja oopperan tekijäksi.

ESMO kokoaa yhteen Etelä-Savosta kotoisin olevia ja siellä vaikuttavia taiteen ammattilaisia ja harrastajia tuomaan konsertti-, ooppera ja koulutustoimintaa. Esmo ry:n tavoitteena on rikastuttaa Etelä-Savon alueen kulttuuritarjontaa samalla kun se tarjoaa töitä kulttuuriosaajille omalla kotiseudullaan. Yhdistys pyrkii tavoittamaan mahdollisimman laaja-alaisen yleisön monipuolsen musiikkitarjontansa kautta kouluissa kiertävistä eistyksistä aina täysimittaisiin opperatuotantoihin.

ESMO ry nostaa esiin suomalaista musiikkia sekä uusia sävellyksiä ja sovituksia. Yhdistys tarjoaa näkyvyyttä ja työtä musiikin parissa työskentelevien lisäksi myös kuvataiteen, lavastuksen, puvustuksen sekä muun visuaalisen taiteen parissa työskenteleville kulttuurialan ammattilaisille.

ESMO ry perustaa maakuntakuoron vuonna 2024. Kuoroa johtaa Matti Makkonen, ja se kerää yhteen Etelä-Savon alueen laulajia harjoittelemaan niin kirkkoteoksia kuin oopperoitakin. Kuoron tarkoituksena on lisätä kiinnostusta kuorolaulua kohtaan, mahdollistaa isompien teosten laulamista maakunnassa ja tarjota nuorille ammattiin pyrkiville harjoittelupaikkoja äänenjohtajien tehtävissä. Hankeemme tuo yhteen taiteen ammattilaisia ja harrastajia, sekä työllistää laajasti taiteilijoita Etelä-Savossa.

Maakuntakuoro esiintyy konsertissa Händel: Messias-oratorio Juvan kirkossa 19.7. klo 19.00.

×
×

Etsi sivustolta