Joonas Orrain

Kuva: Mikko Wikström

Baritoni Joonas Orrain debytoi Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2021 Oopperan kummituksen (Webber) yhdessä päärooleista, Raoul, Vicomte de Chaneyna. Hän on ollut kiinnitettynä Kansallisoopperaan saman vuoden elokuusta lähtien. Monipuolinen Orrain on esiintynyt hyvin erilaisissa oopperarooleissa eri puolella Suomea muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Ilmajoen Musiikkijuhlilla. Hänen rooleistaan mainittakoon Dancaïro (Carmen, G. Bizet), Hietanen (Tuntematon sotilas, T. Pylkkänen) Keisari Overallt (Der Kaiser von Atlantis, V. Ullmann) Albert Edelfet (Aino Ackté, I. Kuusisto), Guglielmo (Cosi fan tutte, W.A. Mozart) ja Gabriel von Eisestein (Lepakko, J. Strauss).

Oopperan lisäksi lied-musiikki on hänen sydäntään lähellä. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu myös orkesteriteoksien basso- ja baritonirooleja, kuten Kullervo Sibeliuksen Kullervo-sinfoniasta Brahmsin Deutches Requiem, Faurén Requiem, Bachin Johannes Passio ja Beethovenin 9. sinfonia. Laulamisen lisäksi Orrain on laajentanut osaamistaan myös lyriikan kirjoittamiseen. Hänen kirjoitustöistään mainittakoon Kuolema tanssii ja laulaa -musiikkidraama, Facebookissa nähtävissä olevat someoopperat, sekä Joensuussa nähty suomenkielinen versio Cosi fan tuttesta.

Orrainin kilpailumenestyksistä mainittakoon vuoden 2015 Kangasniemen laulukilpailun voitto ja vuoden 2016 Lappeenrannan laulukilpailun 3. palkinto. Orrain on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016. Sitä ennen hän opiskeli laulua Lahden Ammattikorkeakoulussa. Hänen opettajinaan ovat toimineet muun muassa Erkki Rajamäki ja Irja Auroora, Sirkka Parviainen. Lauluopintojaan hän on täydentänyt mm. Kamal Khanin sekä Sami Kustaloglun johdolla.

Joonas Orrain esiintyy Juvan kirkossa konsertissa Rossini: Petite messe solennelle 21.7. klo 19 sekä Putkisalon kartanossa konsertissa Romantiikan nälkään 22.7. klo 14:00.

×
×

Etsi sivustolta