Mari Palo

Sopraano Mari Palo valmistui Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2008.

Urallaan Palo on saavuttanut mm. seuraavia palkintoja ja tunnustuksia: Lappeenrannan laulukilpailujen 3. palkinto ja Yleisradion erikoispalkinto vuonna 1999 sekä Merikanto-laulukilpailujen toinen palkinto vuonna 2001. Tasavallan Presidentin myöntämä Pro Finlandia -mitali 2019.

Mari on vieraillut säännöllisesti kotimaisten alueoopperoiden produktioissa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän on esiintynyt myös Den Norske Operassa Oslossa ja Leipzigin oopperassa.

Lied-laulajana ja orkestereiden solistina Palo on esiintynyt ympäri maailmaa.  Hän on kysytty esiintyjä myös eri kamarimusiikkifestivaaleilla ja vierailee säännöllisesti muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina.

Vuodesta 1999 lähtien Palo on esiintynyt säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa, rooleina mm. Jaakko Kuusiston Jään Mona ja Richard Wagnerin Reininkullan Wellgunde. Taikahuilun Pamina, Figaron Häiden Kreivitär ja Barbarina, Carmenin Micaëla ja Frasquita, La Bohèmen Musetta, La Rondinen Bianca, Adriana Materin: Refka, Robin Hoodin Marian, Ovelan Ketun Kettu, The Rake’s Progressin Anne Trulove ja Indigon Myrna.

Savonlinnan Oopperajuhlilla ja suomalaisissa alueoopperoissa vieraillut Palo on nähty mm. seuraavissa rooleissa: Anna Kareninan nimirooli, La Traviatan Violetta, Alvilda in Abon Alvilda, Kuninkaan Sormuksen Regina, Taipaleenjoen Kirsti, Eukko – Pidättekö vainajista? -oopperan Tyttö, Madame de Saden Anne, Voi Vietävä! -lastenoopperan Orava, Fitness-kevytoopperan Barbi, Koirien Kalevalan Tytti, Hui Kauhistus! -oopperan Neiti Sipsu, Seitsemän Koiraveljestä -oopperan Venla,  Abelard ja Heloïse -oopperan Heloïse, Iloisen lesken Hanna, Hannu ja Kerttu -oopperan Hannu, Carmenin Micaëla, Ratsumies-oopperan Anna ja Giudittan nimirooli.

Julkaisuista tärkeimpinä voidaan mainita Illan varjoon himmeään (2003), Mari Palo (2005) sekä Aulis Sallisen Barabbas dialogeja -teoksen levytys ja kantaesitys. Lisäksi Palo on vieraillut muun muassa Joulun Hohde -levyllä sekä Ilkka Kuusiston yksinlauluja sisältä -levyllä, yhdessä pianisti Tuula Hällströmin ja Waltteri Torikan kanssa (2019).

Mari Palo esiintyy Muistojen tango -konsertissa Warkaus-salissa pe 29.7. klo 19.


×
×

Etsi sivustolta