Mark Gothóni

Kuva: Philipp Plum

Mark Gothóni aloitti viuluopintonsa 6-vuotiaana Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla ja pääsi kymmenen vuotta myöhemmin legendaarisen viulistin ja pedagogin Ana Chumachencon oppiin Müncheniin ja täydensi opintojaan vielä Chicagossa Shmuel Ashkenasin ja Salzburgissa Sandor Veghin johdolla.

Palkinto kansainvälisissä Brahms-viulukilpailuissa Hampurissa 1990 ja Jyväskylän Kesän Vuoden Debytantti-nimitys vuotta myöhemmin avasivat tien muusikon uralle, joka on johtanut esiintymisiin solistina ja kamarimuusikkona viidessä eri maanosassa, mm. Berliinin Filharmoniassa, Kioi Hallissa Tokiossa, Lincoln Centerissä New Yorkissa ja Washington Galleryssa.

Gothóni on Orpheus-kvartetin ensiviulisti sekä useasti palkitun Mozart Piano Quartetin jäsen. Hän on tehnyt lukuisia levytyksiä MDG-, CPO- ja Cantus-yhtiöille.

Hän on työskennellyt mm. Münchenin ja Zürichin kamariorkestereiden konserttimestarina sekä vuosina 2004–08 European Union Chamber Orchestran musiikillisena johtajana.

Gothóni toimi vuosina 1998–2011 Rauma Festivo -kamarimusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana. Hän on ollut vuodesta 2001 alkaen Savonlinnan Musiikkiakatemian kamarimusiikkikurssien johtaja.

Opetettuaan mm. Montrealin McGill-yliopistossa ja Bremenin musiikkikorkeakoulussa Mark Gothóni nimitettiin Berliinin Universität der Künste -musiikkikorkeakoulun viulunsoiton professoriksi vuonna 2012 ja hän pitää säännöllisesti myös mestarikursseja ympäri Eurooppaa, Yhdysvalloissa ja Kaukoidässä.

Mark Gothóni esiintyy konsertissa Mielen kauneutta ja tanssin hurmaa Joroisniemen kartanossa to 25.7. klo 18.

×
×

Etsi sivustolta