Ralf Gothóni

Kuva: Kirill Bashkirov

Ralf Gothónilla on maailmanlaajuinen ura pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Hänet tunnetaan persoonallisena esittäjänä, poikkeuksellisella tavalla kokonaisvaltaista muusikkoutta korostavana muusikkona. Gothóni on esiintynyt maineikkaimmilla musiikkifestivaaleilla sekä merkittävimpien eurooppalaisten ja amerikkalaisten orkestereiden solistina. Hän esiintyy vuosittain lukuisissa konserteissa usein kaksoisroolissa, johtaen pianosta käsin. 

Gothóni on kantaesittänyt toista tusinaa pianokonserttoa; hän soitti ja johti Sir John Tavenerin ”Pratirupa” pianokonserton kantaesityksen Lontoossa säveltäjän 60-vuotisjuhlakonsertissa ja kantaesitti myös mm. Rautavaaran II ja Srul Irwin Glickin konsertot sekä Aulis Sallisen ja Curtis Curtis-Smithin kaksoiskonsertot. Gothónia kuullaan myös säännöllisesti merkittävimpien kamarimusiikkifestivaalien vierailevana taiteilijana. Levytyksiä on kertynyt yli 100 eri kansainvälisille yhtiöille.

Ralf Gothóni toimi legendaarisen English Chamber Orchestra’n ylikapellimestarina vuosina 2000-2009 ja 2001–2006 Northwest Chamber Orchestra’n, Seattle, musiikillisena johtajana. Vuonna 2004 hänet nimitettiin myös Deutsche Kammerakademien päävierailijaksi. Tulevan kauden tärkeimpiä tehtäviä ovat Mozartin 46. sinfonian kokonaisesitys ja levytys Soulissa Korean kamariorkesterin kanssa sekä Jeajoon Ryun kuorosinfonia kantaesitys Soulin musiikkijuhlilla.

Ralf Gothóni esiintyy konsertissa Mielen kauneutta ja tanssin hurmaa Joroisniemen kartanossa to 25.7. klo 18.

×
×

Etsi sivustolta