Yuko Miyagawa

Kuva: Josep Molina

Yuko Miyagawa syntyi Tokiossa tunnettuun muusikkoperheeseen. Hän suoritti opintonsa kotimaassaan maineikkaassa Toho-Musiikkiakatemiassa, sekä Salzburgin Mozarteumissa ja Rooman Santa Cecilia Akatemiassa opettajinaan Heidi Litschauer ja Arturo Bonucci. Lukuisilla mestarikursseilla hänen opettajinaan olivat mm. D. Geringas, B. Bergamentshikov ja F. Helmerson. Tärkeitä vaikuttajia kamarimusiikin alueella ovat olleet myös Menahem Pressler, Hans Leygraf ja Szymon Goldberg.

Hän on voittanut 1. palkinnon Tokion kansainvälisissä kamarimusiikkikilpailuissa, Calabrian sellokilpailuissa sekä Pinerolon sello-piano-duokilpailuissa Torinossa.

19-vuotiaana hän sai kutsun New Yorkin jousiseminaariin ja esiintyi Alexander Schneiderin johdolla Carnegie Hallissa ja Washingtonin Kennedy Centerissa.

Miyagawa esiintyy säännöllisesti Euroopassa ja Japanissa ja on Suomessa esiintynyt mm. Turun ja Korsholman musiikkijuhlilla, Helsingissä, Savonlinnassa ja Rauman Festivossa.

Suurta suosiota on saavuttanut hänen yhteistyönsä tunnettujen perinteisen japanilaisen kulttuurin edustajien kanssa, ja hän pitää länsimaisen musiikin ja kotimaansa taiteen yhdistämistä keskeisenä osana uraansa.

Vuonna 2011 hänet kutsuttiin esiintymään ja luennoimaan Saksan Westfalen Classics-festivaalin Japanin maanjäristyksen uhreille järjestettyyn hyväntekeväisyyskonserttiin.

Miyagawa on levyttänyt vuodesta 2005 ahkerasti soolo- ja kamarimusiikkia, ja hänen sooloalbuminsa ovat olleet kuukausia Japanin klassisen musiikin myyntilistojen kärjessä. Uusin julkaisu “Black Swan” – brasiliaisen säveltäjän Heitor Villa-Lobosin teoksia sellolle ja pianolle valittiin marraskuussa 2020 New Yorkin Public Radion kuukauden levyksi.

Viime kausien kohokohtia ovat olleet resitaalisarja Tokion Kioi Hallissa, gaalakonsertti Elgarin sellokonserton solistina New Japan Philharmonic-orkesterin kanssa, sekä Haydnin sellokonsertto Royal Symphonic-orkesterin solistina.

Savonlinnan Musiikkiakatemian kutsusta Miyagawa on ollut esiintymässä ja opettamassa Kairon Musiikkiakatemiassa ja oopperatalossa, Alexandrian kirjastossa, Jordaniassa sekä Bakun Musiikkiakatemiassa Aserbaidzanissa.

Vuodesta 2017 hän juontaa omaa musiikillista radio-ohjelmaa Japanissa ja hän vierailee säännöllisesti Japanin Yleisradion ja television musiikkiin ja taiteisiin liittyvissä ohjelmissa. 

Yuko Miyagawa esiintyy konsertissa Mielen kauneutta ja tanssin hurmaa Joroisniemen kartanossa to 25.7. klo 18.

×
×

Etsi sivustolta