Kulttuuritarinat soimaan -hankkeen tiedotustilaisuudet Joroisten, Juvan ja Rantasalmen kirjastoissa

Joroisten Musiikkiyhdistys ry hallinnoi hanketta Kulttuuritarinat soimaan. Hankkeessa kootaan historiatietoa alueen kartanoista, muista merkittävistä kohteista, tapahtumista ja henkilöistä. Kerätystä aineistosta muokataan mm. koukuttavia tarinoita, sarjakuvia ja podcasteja. Tarinallistamalla elävöitetään paikkakunnan historiaa. Hanke pyrkii edesauttamaan alueen yleistä matkailun kehittämistä, tuomaan potkua kulttuurin kentälle ja kuntien väliseen yhteistyöhön. Hankkeessa tuotetut tarinat ovat hankkeen päätyttyä kaikkien saavutettavissa mm. Joroisten Musiikkipäivien verkkosivuilla. Tarinatuotteita tehdään myös yrittäjien ja koulujen käyttöön. Hankkeen painopistealueina ovat Joroisten Musiikkipäivien tapahtumapaikkakunnat Joroinen, Juva ja Rantasalmi, jotka kuuluvat SavonLuotsi Leader ry:n vaikutuspiiriin.

Tiedotustilaisuuksissa esitellään hanketta ja sen tavoitteita. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Mukaan kutsutaan henkilöitä, joilla on taskuissaan paikkakuntaan liittyviä kulttuuritarinoita. Talkootyönä on jo kerätty suuri määrä historiatietoa, mutta otamme mielellämme vastaan uusia tarina-aiheita.

Ensimmäiset aiheet ovat parhaillaan kirjoittamisen ammattilaisilla muokattavana. Tiedotustilaisuuksiin saapuu kirjoittaja lukemaan yhden kyseiseen paikkakuntaan liittyvän tarinan. Tilaisuuksissa esitellään myös tarinan aineistona toiminutta raakamateriaalia.

Myöhemmin keväällä aiheita ja materiaalia toimitetaan myös sarjakuvanpiirtäjille. Syksyllä ryhdytään tuottamaan muita tuotteita, kuten podcasteja ja kuvia.

Tilaisuudet järjestetään seuraavasti:

Rantasalmen kirjastolla ma 27.3. klo 17 – 18
Juvan kirjastolla ke 29.3. klo 17 – 18
Joroisten kirjastolla ke 5.4. klo 17 – 18

×
×

Etsi sivustolta