Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 stipendiaatti on Emma Kajander

Martti Talvela -säätiön vuoden 2024 nuoren laulajan stipendin saa sopraano Emma Kajander. Stipendin suuruus on 8000 €.

Stipendi luovutetaan 24.7. klo 19 järjestettävän Martti Talvela -säätiön stipendiaatti 2024 -konsertin yhteydessä. Konsertissa esiintyvät Emma Kajander ja pianisti Marjaana Merikanto.

Säätiön perustelut stipendiaatin valinnalle ovat seuraavat: Emma Kajander on lahjakas nuori sopraano, joka on useammissa laulukilpailuissa ja muissa esiintymisissään noussut esille persoonallisena ja jo nyt osaavana ja ammattitaitoisena laulutaiteilijana nuoren sukupolven laulajien joukosta. Kaunis ja samalla ekspansiivinen lyyrinen sopraano sekä puhutteleva ja keskittynyt taiteellinen ote ovat jo tässä vaiheessa lauluopintoja saattamassa häntä aloittelemaan hyvin lupaavaa ammatillista uraa. Tätä kehitystä Martti Talvela -säätiö haluaa tämänvuotisella apurahallaan tukea.

_ _ _ _ _ _ _ _

Martti Talvela –säätiön päätarkoituksena on edistää Suomen musiikkikulttuuria. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla stipendejä /apurahoja sekä tukemalla muullakin tavalla sen tarkoitusta palvelevaa toimintaa. Martti Talvela –säätiö on 32 toimintavuotensa aikana jakanut stipendejä/apurahoja 20 nuorelle laulajalle ja tukenut viittä nuorten taiteilijoiden koulutusprojektia sekä kolme kertaa tukenut luonnonmukaisen viljelyn edistämistä.

Martti Talvela –säätiön yhteistyökumppaneina toimivat Suur-Savon Osuuspankki ja Juvan kulttuuri ry.

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Leena Nikula toteaa, että: ”Haluamme olla mukana kannustamassa nuoria lupauksia kehittämään taitojaan tinkimättömän Martti Talvelan esimerkin saattelemana. Talvela jätti vahvan perinnön, joka vaikuttaa täällä hänen asuinmaakunnassaan. Savonlinnan Oopperajuhlat, Etelä-Savon laaja luomuviljely ja Inkilänhovi ovat asioita, joiden eteen Martti Talvela teki työtä ennakkoluulottomasti ja tuloksellisesti oman kansainvälisen uransa lisäksi.”

Juvan kulttuuri ry tukee juvalaisia toimijoita ja tapahtumia. Sääntöjensä mukaan yhdistyksen tarkoituksena on tukea kulttuuria sekä edistää henkistä ja aineellista kehitystä  Juvalla alueellisen omaleimaisuuden ja paikallisten erityispiirteiden pohjalta. Yhdistys jakaa vuosittain stipendejä ja avustuksia.  Juvan kulttuuri ry on perustettu vuonna 2004. Sen peruspääoma syntyi, kun Juvan Lehti ry:n julkaisuoikeudet myytiin. Martti Talvela -säätiö on yhdistykselle mieleinen yhteistyökumppani: ”Haluamme säätiön hengessä tukea nuoria lahjakkaita laulajia.”

×
×

Etsi sivustolta