Joroisten Musiikkipäivien 2024 ohjelma on julkaistu

Avajaiskonserttina Juvan kirkossa perjantaina 19.7. on Georg Friedrich Händelin säveltämä Messias-oratorio, jossa esiintyvät maakuntakuoro, solistit sopraano Mari Karjalainen, altto Anu Ontronen, tenori Jere Hölttä, basso Heikki Kilpeläinen ja soitinryhmä. Teoksen johtaa kapellimestari Matti Makkonen.

Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys on perustanut maakuntakuoron vuoden 2024 alussa. Kuoroa johtaa Matti Makkonen, ja se kerää yhteen alueen laulajia harjoittelemaan mm. kirkkoteoksia ja oopperoita. Kuoron tarkoituksena on lisätä kiinnostusta kuorolaulua kohtaan, mahdollistaa isompien teosten laulamista maakunnassa ja tarjota nuorille ammattiin pyrkiville harjoittelupaikkoja äänenjohtajien tehtävissä.

  • ”Maakuntakuoro mahdollistaa kaikille lauluharrastajille isoissa teoksissa laulamisen ja pääsyn osalliseksi elämyksiin, joita Messias-teoksen kokoiset produktiot antavat” -kuvailee taiteellinen johtaja Jussi Merikanto.

Kartanokonserteissa kauneutta ja tulevaisuuden tähtiä

Lauantaina 20.7. Frugårdin kartanossa esiintyvät baritoni Arttu Kataja ja pianisti Pauliina Tukiainen, jotka ovat tunnetuin lied-duomme. Konsertissa kuullaan kauneuden teemaan liittyviä lauluja ja konsertin nimi onkin ”Schöne Welt, wo bist Du?!” – Kaunis maailma, missä olet?!

  • ”Ensi kesän teemana on kauneus. Miltä kauneus tuntuu? Meillä on suuri halu luoda ja kokea kauneutta. Ihmiset ovat eri aikoina yrittäneet ymmärtää kauneutta ja vangita sen eri taiteen muodoin.”

Sunnuntaina 21.7. Putkisalon kartanossa konsertissa Melankolian voima ja kauneus Rantasalmella mennään suomalaisen tangon ja sen melankolian kauneuteen uniikilla tavalla sähköistetyn viola da gamban, bandoneonin ja laulun keinoin.

Torstaina 25.7. esiintyvät Joroisniemen kartanossa yksi Joroisten Musiikkipäivien perustajista Ralf Gothóni yhdessä Yoko Miyagawan ja Mark Gothónin kanssa. Konsertissa Mielen kauneutta ja tanssin hurmaa! kuullaan myös juuri kunnostettua harvinaista Hellas-flyygeliä.

Kauneutta tavoitellaan myös uudessa Joroisten Musiikkipäivien Soiva tori -tapahtumassa Joroisten kesätorilla lauantaina 27.7. Musiikillisten esitysten lisäksi torille kutsutaan paikallisia käsityöläisiä ja taiteilijoita esittelemään ja myymään tuotteitaan. Tori somistetaan teeman mukaisesti.

Tulevaisuuden tähtiä kuullaan kahdessa yhteistyökonsertissa. Martti Talvela -säätiön konsertissa Juvan Martti Talvela -kampuksessa keskiviikkona 24.7. ja kesäkuun alussa Helsingissä pidettävän kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun palkittua Järvikylän kartanossa Joroisissa perjantaina 26.7.

  • ”Joroisten Musiikkipäivillä on maineikas historia nostaa tulevaisuuden taiteilijoita esiin ja siksi on hienoa, että voimme tehdä yhteistyössä näitä konsertteja. Kannattaa myös seurata kesäkuun alussa Mirjam Helin -laulukilpailuja ja etsiä oma suosikkinsa!”

Kirkkaimpia tähtiä

Leppävirran kirkossa esiintyy 22.7. baritoni Waltteri Torikka yhdessä pianisti Marko Hilpon kanssa. Konsertissa kuullaan Oskar Merikannon rakkaimpia yksinlauluja, kun hänen kuolemastaan tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Tiistaina 23.7. Kartano-golfilla Joroisissa esiintyy Johanna Försti Quintet. ”Kunpa sinut tuntisin paremmin” konsertissa kuullaan upeaäänisen Johannan rohkeasti sovittamia versioita mm. Baddingilta, J. Karjalaiselta ja Juice Leskiseltä.

Lauantaina 27.7. Torstilan kartanossa Joroisissa esiintyvät valovoimaiset Maria Ylipää ja Emma Salokoski yhtyeineen. Konsertissa kuullaan kaksikielinen kokoelma jo olemassa olevia sekä kokonaisuudelle varta vasten kirjoitettuja runoja ja sävellyksiä.

  • ”Ensi vuoden teemana on kauneus. Miten suuri halu meissä on luoda ja kokea kauneutta ja miten ihmiset ovat eri aikoina yrittäneet ymmärtää kauneutta ja vangita sen eri taiteen muodoin.” – avaa Jussi Merikanto

Leppävirran kirkkoon saapuu maanantaina 22.7. baritoni Waltteri Torikka yhdessä pianisti Marko Hilpon kanssa. Konsertissa Waltteri Torikka: Merikannon kauneimmat kuullaan Oskar Merikannon rakkaimpia yksinlauluja. Konsertti kunnioittaa Oskar Merikannon työtä, kun hänen kuolemastaan tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Tiistaina 23.7. esiintyy Johanna Försti Quintet Kartanogolfilla Joroisissa. ”Kunpa sinut tuntisin paremmin” -konsertissa kuullaan upeaäänisen Johanna Förstin rohkeasti sovittamia versioita mm. Rauli Badding Somerjoelta, J. Karjalaiselta ja Juice Leskiseltä.

Tiedot päätöskonsertista ja lastenkonserteista ilmoitetaan myöhemmin.

×
×

Etsi sivustolta